Έρχονται συλλήψεις δεσμοφυλάκων και αστυνομικών για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη

Λίγο πριν τη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Αλβανού…

kareli

Λίγο πριν τη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι βρίσκονται οι Αρχές. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον 15 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας οι οποίες έχουν προσωποποιηθεί, εναντίον δεσμοφυλάκων στο Μαλανδρίνο, αλλά και εναντίον αστυνομικών του ΑΤ Ιτέας.

Οι κατηγορίες εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου και αστυνομικών που υπηρετούν στο ΑΤ Ιτέας θα ασκηθούν «in rem», δηλαδή δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί και οι διώξεις θα είναι σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της Άμφισσας, που χειρίζεται την έρευνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το βράδυ της Δευτέρας είχαν ήδη εντοπιστεί στοιχεία που να συνδέουν τον ξυλοδαρμό με άτομα από τις φυλακές Νιγρίτας. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη «διαδρομή» του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, μέχρι το του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιλία Καρέλι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου στις 25 Μαρτίου, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τουλάχιστον δέκα άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του.

Πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία που επικαλείται η «Καθημερινή», ανέφερε, ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν ένα σημάδι που υπάρχει στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού. Αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» ότι ο Καρέλι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ωστόσο, οι Αρχές θέλουν να δουν πόσο βάναυσα ξυλοκοπήθηκε κι αν ο θάνατος του προήλθε -εκτός από τα χτυπήματα- και από ηλεκτροσόκ. Σημειώνετα, ότι το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…