Newsroom

Newsroom

Έρχονται ραβασάκια με βαριά πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Δεν έφταναν τα τέλη κυκλοφορίας και τα απανωτά χαράτσια, έρχονται και βαριά πρόστιμα για τους κατόχους αυτοκινήτων που έχουν τα…

Δεν έφταναν τα τέλη κυκλοφορίας και τα απανωτά χαράτσια, έρχονται και βαριά πρόστιμα για τους κατόχους αυτοκινήτων που έχουν τα οχήματά τους ανασφάλιστα. Τις επόμενες βδομάδες θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα «ραβασάκια» από το υπουργείο Οικονομικών με τα πρόστιμα να είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

Αναλυτικότερα, το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, θα αρχίσει η αποστολή των επιστολών προς τους ανασφάλιστους οδηγούς οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις συνέπειες που έχουν έναντι του νόμου και βέβαια για το ότι θα πρέπει σε άμεσο χρόνο να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που θα λαμβάνουν θα προβλέπεται και προθεσμία για τη διατύπωση τυχόν ενστάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο χρόνος για την υποβολή των ενστάσεων εκτιμάται ότι θα είναι ένας μήνας.

Στο μεταξύ, σε αυτή τη φάση παράγοντες του Κέντρου Πληροφοριών και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν καθημερινά τα τεστ ταυτοποίησης των δύο βάσεων δεδομένων, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν διπλο-εγγραφές, καθώς και να ελέγξουν πιθανά λάθη σε στοιχεία οχημάτων (πινακίδες, πλαίσια κ.α.), αλλά και στα προσωπικά δεδομένα των οδηγών, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων.Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται και με συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και με τις τοπικές αρχές.

Η λίστα των ανασφάλιστων οχημάτων περιλαμβάνει γύρω στις 1.900.000 πινακίδες, στις οποίες βέβαια αντιστοιχούν και οχήματα που από το νόμο δεν απαιτείται να φέρουν σήμα ασφάλισης.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…