Έρχονται νέα λουκέτα σε ΑΕΙ/ΤΕΙ μέσω απογραφής

cover
NewsRoom 10/05/2014 | 09:40

Δεν το βάζουν κάτω οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα και προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη (13-14/5). «Για εμάς η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των σχολών και προχωρούμε σε καθολικό κλείσιμο», αναφέρεται σε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, φόβους για νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων ΑΕΙ/ΤΕΙ προκαλεί πολυσέλιδο έγγραφο της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), το οποίο εστάλη την Παρασκευή στα ιδρύματα και τους ζητεί να απογραφούν με κάθε λεπτομέρεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Τα ιδρύματα καλούνται να αναφέρουν αριθμό φοιτητών, διδασκόντων και διοικητικών, προϋπολογισμό, άλλους πόρους, μελλοντική στρατηγική, οικονομικό προγραμματισμό, δείκτες για την τελευταία πενταετία σχετικώς με τη βάση εισαγωγής, κόστος ανά φοιτητή, καθώς κι αριθμό πτυχιούχων.