Έρχεται σύγκρουση Αλαφούζου-καναλαρχών με Μητσοτάκη; Αλλάζει τις ισορροπίες το OPEN

Γνωστός εκδότης και στυλοβάτης της κυβέρνησης αποκαλύπτει πλούσιο παρασκήνιο για τις σχέσεις Μητσοτάκη με τους καναλάρχες

4948519

Η απρόσμενη επιτυχία του Open στην κάλυψη του πολέμου και στους πίνακες  τηλεθέασης, φαίνεται ικανή να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα στο μιντιακό status quo.

Η μετατροπή του τηλεοπτικού σταθμού σε «ακούραστο» πολεμικό αναμεταδότη έχει αναδιανείμει αισθητά την τηλεοπτική πίτα, προκαλώντας σοβαρό ρήγμα στις άριστες μέχρι τώρα σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των καναλαρχών.

Μάλιστα το όλο ζήτημα ανακινεί σκόπιμα το powergame.gr (λέγε με Γιάννη Κουρτάκη) που σε δημοσίευμά του προεξοφλεί σύγκρουση ανάμεσα σε Μητσοτάκη, Αλαφούζο και λοιπούς μεγαλοεπιχειρηματίες της τηλεόρασης. Τώρα γιατί ο Κουρτάκης δημιουργεί σε αυτή την τόσο κρίσιμη για την κυβέρνηση συγκυρία, τοξικό «κλίμα» εναντίον της ΝΔ και του Κυριάκου… ποιος ξέρει τι έχει στο μυαλό του και τίνος ακριβώς τα συμφέροντα – πέρα από τα δικά του – εξυπηρετεί.

«Την ενόχληση των (κανονικών) καναλαρχών έχει προκαλέσει η μετατροπή του τηλεοπτικού σταθμού Open σε πολεμικό αναμεταδότη. Όπως πληροφορούμαι, τόσο ο Αλαφούζος όσο και οι υπόλοιποι, έχουν φροντίσει να μεταφέρουν την ενόχληση τους, εκτός των άλλων και προς υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Ωστόσο μέχρι στιγμής, το Μαξίμου δεν δείχνει καμία διάθεση να μαζέψει το αγαπημένο της Ρωσικής πρεσβείας κανάλι. Απεναντίας, στην κυβέρνηση κάνουν σαν μην βλέπουν, δείχνοντας μια σχετική απροθυμία στην λήψη μέτρων απέναντι στον Ρώσο ολιγάρχη, ιδιοκτήτη του Open», αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα του powergame και στη συνέχεια τονίζεται με νόημα… «Πάντως, η ιστορία με τον Ιβάν Σαββίδη δεν αποκλείω (και να με θυμάστε) να οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση τους καναλάρχες με τον πρόεδρο Κυριάκο.

Βλέπετε αυτή η περίοδος εκτός από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει και ένα ακόμη γνώρισμα. Είναι η εποχή που κάθε χρόνο διαμορφώνονται τα διαφημιστικά πακέτα στα κανάλια».