Newsroom

Newsroom

Έρχεται… «σαρωτικός ανασχηματισμός»;

«Ήδη οι υπουργοί του έχουν κατεβάσει τα μολύβια και ασχολούνται με το πώς θα παραμείνουν στην κυβέρνηση»

EK Kyvernisi

Ένας σαρωτικός ανασχηματισμός φαίνεται πως είναι όλο και πιθανότερος, όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθυστερεί να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτά της εφημερίδας Documento, «η μόνη κίνηση που έχει μπροστά του ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο ανασχηματισμός, ειδικά αν, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση της ΕΕ για το Ταμείο Ανασυγκρότησης δεν είναι αυτή που περιμένει».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα κάνει λόγο για μεγάλα χάσματα ανάμεσα στα στελέχη της ΝΔ με αφορμή τα εθνικά θέματα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποιεί ότι «δεν κάνεις διάλογο με πειρατές», την ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης ήδη συζητά με την Αγκυρα με τη διαμεσολάβηση και την πίεση των Γερμανών. Παράλληλα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι το θέμα της Αγια-Σοφιάς δεν είναι ελληνοτουρκικό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης δηλώνει το αντίθετο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Βορίδης ζητά να μετατραπεί το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη σε μουσείο για τη γενοκτονία του ελληνισμού και τον αδειάζει ο Στέλιος Πέτσας. Τελικά όλοι αυτοί είναι στο ίδιο κόμμα και ποιος αποφασίζει;

Στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται παζάρι: ο Αντ. Σαμαράς αφήνει να επικρέμεται απειλή για διαφοροποίηση στα εθνικά, ενώ ζητά από τον Κυρ. Μητσοτάκη την πολιτική δίωξη Τσίπρα. Πολύ απλά, αν ο Μητσοτάκης του κάνει τη χάρη, ο Σαμαράς δεν θα έχει καμία ένσταση όταν ο πρωθυπουργός θα αρχίσει να συζητά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Τα εθνικά θέματα όμως αγγίζουν τον σκληρό ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα της δεξιάς παράταξης και μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο κόστος. Ηδη κάποιοι μιλούν για προοπτική διάσπασης της ΝΔ», αναφέρει το ρεπορτάζ του Σπύρου Γκουτζάνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «ήδη οι υπουργοί του έχουν κατεβάσει τα μολύβια και ασχολούνται με το πώς θα παραμείνουν στην κυβέρνηση. Μόνο που όσο περνούν οι μέρες δεν θα είναι μερικές διορθωτικές παρεμβάσεις αλλά σαρωτικός ανασχηματισμός με δομικές αλλαγές σε κρίσιμα υπουργεία».

Με πληροφορίες από το documentonews.gr

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…