Έρχεται η σειρά των 50ρηδων και των σωμάτων ασφαλείας για υποχρεωτικό εμβολιασμό;

Στο τραπέζι από τον Εξαδάκτυλο και τον Κατσαφάδο η επέκταση της υποχρεωτικότητας σε νέες κατηγορίες πολιτών

5424941

Ολοένα και φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν την επέκταση της υποχρεωτικότητας σε περισσότερες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες εν μέσω έξαρσης της πανδημίας αλλά και στο φόντο της εισόδου της νέας άγνωστης -προς στιγμή- μετάλλαξης «Ο» που έχει αναστατώσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, κατέθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού όσων είναι πάνω από 50 ετών.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:«Αν θεσπιζόταν υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 50, θα ζούσαμε σε ένα πολύ ασφαλέστερο περιβάλλον στη χώρα μας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ερωτηθείς σχετικά με τις σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, παραδέχθηκε πως πρόκειται για ένα πραγματικό και υπό εξέταση σενάριο.

Αναλυτικότερα, κληθείς να απαντήσει το εάν πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας είπε: «Ο κορονοϊός έχει αποδείξει ότι μας επιφέρει δυσάρεστες εκπλήξεις, η κυβέρνηση δείχνει αντανακλαστικά, κοιτάζει πρώτα και κύρια να θωρακίσει  την υγεία των πολιτών. Αναγκαίο κακό ήταν η απόφαση η οποία πήραμε για να μπορέσουμε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 εφόσον 9 στους 10 που χάνουν τη ζωή τους ειναι από 60 και πάνω. Καταλαβαίνετε ότι μέσα από αυτό το δυναμικό φαινόμενο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλα είναι ανοιχτά και όλα είναι στο τραπέζι. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα όταν γνώμονας και οδηγός μας σε όλες τις αποφάσεις είναι να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ασφάλεια των πολιτών και να μπορέσει η ζωή μας να έλθει σε μια κανονικότητα». 

Την ίδια στιγμή, με βάση δημοσιεύματα που τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κύκλοι του Μαξίμου φαίνεται να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται την επέκταση της υποχρεωτικότητας με βάση οριζόντια κριτήρια και μόνο και όχι με βάση άλλες κατηγοριοποιήσεις όπως είναι το επάγγελμα κ.λπ., διατηρώντας έτσι τις αναγκαίες αποστάσεις από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα στα σώματα ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποφασίσει να αυτο-αναιρέσει για ακόμα μια φορά τα λεγόμενά του καθότι δήλωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, όλα τα παραπάνω σενάρια πιθανόν να αρχίσουν να ξεδιπλώνονται ως νέα μέτρα από τις γιορτές και έπειτα.
 

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός