Έρχεται ανατροπή με τα μέτρα; Σκέψεις για χαλάρωση των περιορισμών σε εστίαση και γήπεδα

Τι θα γίνει μετά την Κυριακή 16 Ιανουαρίου

NewsRoom 10/01/2022 | 16:59

«Βόμβα» από τον ΣΚΑΙ που δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, παρόλο που η Όμικρον προελαύνει με δραματικές συνέπειες.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι πληροφορίες που μεταφέρει ο ΣΚΑΙ «πατάνε πάνω» στις πραγματικές σκέψεις και προθέσεις της κυβέρνησης, ή αν απλά ο σταθμός «φτιάχνει κλίμα,» ωστόσο οι αλλαγές φαίνεται πως θα αφορούν τη μουσική, την εστίαση και τα γήπεδα.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί ο καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος εκτίμησε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ενδέχεται να ακουμπήσει τις 60 χιλιάδες. Την ίδια όμως στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των περιορισμών. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ πάντα...

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για την χαλάρωση των μέτρων που ελήφθησαν μετά τα Χριστούγεννα και ισχύουν έως την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό μαγκαζίνο του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ 100,3 με τον Νίκο Στραβελάκη.

Στο «τραπέζι» βρίσκονται δύο βήματα χαλάρωσης των περιορισμών:

- Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).

- Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζουν την Τετάρτη. Αύριο Τρίτη αναμένεται να έχουν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων.

Στο τέλος πάντως του ρεπορτάζ ο ΣΚΑΙ προσπαθεί να κρατήσει κάπως τα προσχήματα αναφέροντας πως τα στελέχη της επιτροπής θα επιθυμούσαν τα μέτρα να παραταθούν για μια ακόμα εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου.