Εργοστάσιο «Παπαδοπούλου»: Τα αφεντικά των μπισκότων…τιμωρούν τους απεργούς και την συνδικαλιστική δράση

Κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας «Ε.Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ» στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση μιας εργαζόμενης.

papadopoulou

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργαζόμενη απολύθηκε «επειδή απήργησε την ημέρα της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας στις 16 Μάρτη, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στον σιδηρόδρομο, για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη».

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει επίσης:

«Η συνάδελφος δούλευε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εδώ και δυόμισι χρόνια, όπως η πλειοψηφία των εργατών και εργατριών στο τμήμα της παραγωγής του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, αλλά και πανελλαδικά στα τέσσερα εργοστάσια της εταιρείας. Πρόκειται ξεκάθαρα για εκδικητική απόλυση Πρώτον, επειδή την τακτική αυτή την ακολουθεί η εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια με στόχο το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την τρομοκράτηση τους. Και δεύτερον επειδή η συνάδελφος ήταν η μόνη που απήργησε και η μόνη στην οποία δεν ανανέωσαν τη σύμβαση εργασίας.

Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και προχώρησε σε απόλυση για συνδικαλιστική δράση, μόλις δύο εβδομάδες μετά την απεργία. Η αιτιολόγηση από μεριάς της εταιρείας ότι “αυτές είναι οι ανάγκες της” αποδεικνύουν την πλήρη αλήθεια. Ότι φοβούνται την οργάνωση των εργαζομένων, φοβούνται τα Σωματεία και θέλουν να επικρατεί η τρομοκρατία και η ανοργανωσιά για να μπορούν να υλοποιούν τους στόχους τους για τα κέρδη τους, πότε με αστειάκια και απειλές από διευθυντές και προϊσταμένους, πότε με το μαστίγιο και την εντατικοποίηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δύο ημέρες πριν την απεργία η συνάδελφος μαζί με την πλειοψηφία των εργατών και εργατριών της βάρδιας της έκαναν συνάντηση με τη διεύθυνση προσωπικού του εργοστασίου για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν λύσεις για τις υπερωρίες που δουλεύουν από πέρσι τον Ιούνιο, για το ότι καλύπτουν δύο και τρία πόστα, για το ότι καθημερινά είναι ζήτημα το αν θα βγουν το πετσοκομμένο τους 15λεπτο διάλειμμα και αν θα τους επιτραπεί να πάνε ακόμη και στην τουαλέτα, αλλά και συνολικά για την κατάσταση που επικρατεί με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου αφού συνεχίζουν κάθε μήνα, μέχρι και σήμερα να ανακυκλώνουν τους εργαζόμενους λες και λήγουν σαν τα μπισκότα.

Το επιχείρημα της “εποχικότητας” και οι δηλώσεις στους εργαζόμενους ότι γίνονται περικοπές “λόγω της ακρίβειας όπως κάνει κάθε νοικοκυριό και κάθε εργαζόμενος για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του” είναι γελοία και προκλητικά. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η μεγαλύτερη κερδοφορία της εταιρείας με υλοποίηση περικοπών, προσλήψεις προσωπικού μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, αφού η εργοδοσία δε χορταίνει με τα δεκάδες εκατομμύρια που βγάζει από τη δουλειά και το ξεζούμισμα των εργαζομένων κάθε χρόνο. Δε χορταίνει ούτε με τα 35,2 εκατ. ευρώ που πήρε από τον αναπτυξιακό νόμο, ούτε από τα 8,8 εκατ. ευρώ σε φοροαπαλλαγές πριν λίγους μήνες. Γι’ αυτό να μην πιάνουν στο στόμα τους τα νοικοκυριά και τους εργάτες που τίποτα κοινό δεν έχουν με την εργοδοσία και τους διευθυντάδες τους που παρασιτούν σε βάρος μας».

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

Μπογδάνος

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

«Είχαμε και στα χωριά μας plus size και body shaming», ήταν ένα από τα σχόλια…

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

καιρός καύσωνα

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

Ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από ζεστός, υπάρχει ωστόσο και η ερμηνεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη