Newsroom

Newsroom

Καταγγελίες εργαζομένων: Εργοδότες ζητούν μερίδιο από το επίδομα των 800 ευρώ (video)

Σοκάρουν οι καταγγελίες εργαζόμενων, σύμφωνα με τις οποίες εργοδότες τους ζητούν μερίδιο από το επίδομα των 800 ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 

5060699

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως υπεύθυνοι καταστημάτων τους ζητούν μέρος των 800 ευρώ που θα λάβουν ως έκτακτη ενίσχυση.

Όπως παρουσίασε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ η Κατερίνα Γκράβου στην ΕΡΤ σε τηλεφωνική επικοινωνία εκπροσώπου της επιχείρησης προς εργαζόμενους αυτής, ζητήθηκαν 100 ευρώ από τα 800. Οι καταγγελίες είναι σε γνώση των συνδικάτων, ενώ όπως τονίζουν εργατολόγοι, είναι απολύτως παράνομη κάθε τέτοια αξίωση και όσοι ασκούν τέτοιες πιέσεις έχουν ποινικές ευθύνες.

«Όσοι δικαιούστε το επίδομα των 800 ευρώ, σύμφωνα με τον νόμο που έβγαλε ο Μητσοτάκης σήμερα, μίλησα με λογιστή, πρέπει από τα 800 τα 100 ευρώ να κατατεθούν σε έναν λογαριασμό του εργοδότη που θα σας δώσω για τις πληγές γενικά, για το όλο πρόβλημα, για την επιβάρυνση που είχε από τις αρχές Μάρτη. Απλά να το γνωρίζετε, οπότε καθαρά θα πάρετε 700 ευρώ» αναφέρει το μήνυμα που μετάδωσε η ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει το pressproject.gr, αντίστοιχη καταγγελία κατέθεσε την Τετάρτη και ο συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, αναφερόμενος σε ποσό 100 ευρώ που ζητά η εργοδοσία. «Εργοδότες της Πάτρας, γνωστοί μαγαζάτορες, εκβιαστικά ζητούν από εργαζόμενους 100€ το «κεφάλι» για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στο ΕΡΓΑΝΗ και να καταστούν δικαιούχοι των 800€. Προσπαθώ να συλλέξω στοιχεία γι’ αυτούς τους μαυραγορίτες και θα τα πούμε σύντομα μαζί τους» έγραψε ο συνδικαλιστής σε ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέσα σε μια ημέρα περισσότερες από 60 χιλιάδες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την αποζημίωση των εργαζομένων με τα 800 ευρώ δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επισημαίνοντας ότι αυτό καταδεικνύει το μέγεθος της κρίσης προβλέποντας αύξηση της ανεργίας και μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΟΤΟΕ ζητούν την άμεση απόσυρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας με μειωμένο μισθό έως και 50 τοις εκατό.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…