Εργκίν Αταμάν: Δεν θέλω να δώσω το ρεκόρ που έχω, να κατακτήσω back 2 back τίτλους στον Ματέο

Σε... ρυθμούς Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να κινείται ήδη το Βερολίνο, το οποίο και αναμένεται να πρασινίσει έως και το τζάμπολ του μεγάλου τελικού!

final 4

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο αγώνα του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Ρεάλ Μαδρίτης φτάνει στο τέλος της και ο Εργκίν Αταμάν προετοιμάζει την ομάδα του για τον έναν τελευταίο αγώνα που χωρίζει την ομάδα από το 7ο ευρωπαϊκό. 

Πέρσι ο Τσους Ματέο, ως προπονητής της Ρεάλ κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο ως πρώτος προπονητής στο Κάουνας της Λιθουανίας με το 79-78 επί του Ολυμπιακού. Από τη… σκιά του Πάμπλο Λάσο, ως συνεργάτης του είχε περάσει στο… φως!

Το μεσημέρι του Σαββάτου στην κοινή συνέντευξη τύπου των προπονητών των δύο φιναλίστ ο Εργκίν Αταμάν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να επαναλάβει το επίτευγμα του ο Ισπανός.

Κι ο Τούρκος τεχνικός αποκάλυψε το δικό του κίνητρο για τη νίκη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός θα παίξει στον τελικό. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που ύστερα από μια σεζόν εκτός, πέρυσι, θα βρω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ, είναι σπουδαία ομάδα. Όμως, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Περιμένω ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

Για τη σύνδεση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την Αθήνα και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που μας πίστεψε όλη τη σεζόν και τώρα απολαμβάνει αυτή την ατμόσφαιρα. Χθες η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Μας αρέσει στην ομάδα αυτή η στήριξη. Όλοι λέμε πως πρέπει να το απολαύσουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε στον τελικό και θα δούμε το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που ο κόσμος σέβεται εμένα και τους παίκτες μου».

 Για το ματς που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη στην κανονική περίοδο: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εκείνο το ματς, ήταν μετά τη διακοπή των Εθνικών Ομάδων. Για εμάς είναι σημαντικές όλες οι μεγάλες νίκες που κάναμε, απέναντι σε μεγάλες ομάδες, σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως σε αυτά με την Μακάμπι. Η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα. Αύριο όλα θα είναι διαφορετικά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε κάτι με τον τελικό».
Για το πότε κατάλαβε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Final-4: «Στην εκτός έδρας νίκη με τη Ρεάλ. Καταλάβαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Που μπορούμε να φτάσουμε. Μας έδωσε μια εξαιρετική ψυχολογία. Κάναμε ρεκόρ στις εκτός έδρας νίκες και από εκεί και έπειτα άπαντες στην ομάδα κατάλαβαν που μπορούμε νε φτάσουμει».
Για το back to back της Ρεάλ: «Ο Τσους θέλει να κάνει το back to back αλλά εγώ δε θέλω να του το δώσω. Είναι κάτι που το έχω εγώ τελευταίος και θέλω να το κρατήσω. Οπότε είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμένα».
Για το σύστημα διεξαγωγής είπε: «Θα προτιμούσα να παίζω όπως στο ΝΒΑ, στα 5 ή στα 7 παιχνίδια αλλά αυτό δεν είναι εύκολο με τις συνθήκες. Θα ήταν καλύτερο για όλους αλλά είναι κάτι που αυτή τη στιγμή δε γίνεται».
Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη Ρεάλ και τη σχέδση του με το ποδόσφαιρο: «Η Ρεάλ είναι ίσως ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Για εμένα είναι φοβερό να παίζω τελικό με τη Ρεάλ. Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο. Έχουν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Αλλά και εμείς έχουμ απίστευτο κόσμο».
Για τη σταιτστική και τους 6/7 νικηφόρους τελικούς είπε: «Είναι πληροφορίες που έμαθα τώρα, αλλά αυτά εμάς δε μας αφορούν. Είναι παρελθόν».

Τρέλα των φιλάθλων για τον τελικό

Σε… ρυθμούς Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να κινείται ήδη το Βερολίνο, το οποίο και αναμένεται να πρασινίσει έως και το τζάμπολ του μεγάλου τελικού!

Όπως είναι λογικό και επόμενο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR προσπαθεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν επιπλέον εισιτήρια για τους φιλάθλους, οι οποίοι και αναμένεται να μετατρέψουν την «Uber Arena» σε… ΟΑΚΑ! Εκτός απρόοπτου αναμένονται υπερδιπλάσιοι οπαδοί των «πρασίνων» στο Βερολίνο με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για 10.000!

Μάλιστα γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μπουν και τσάρτερ για την εύκολη μετακίνηση των φιλάθλων από την Αθήνα στο Βερολίνο, ενώ πολλοί φίλαθλοι έχουν ξεκινήσει ήδη το ταξίδι για την πρωτεύουσα της Γερμανίας χωρίς να έχουν εισιτήρια στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βερολίνο, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού δίνουν τα εισιτήρια που είχαν στην κατοχή τους, καθώς αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Γερμανία πριν από το τζάμπολ των αγώνων της Κυριακής. Το ίδιο πράττουν και οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, κάτι που έχει κινητοποιήσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα «μαγικά χαρτάκια» για τον μεγάλο τελικό.