Newsroom

Newsroom

Εργαζόμενος στα My Market: Η διευθύντρια έφυγε, οι λόγοι που μας στερούν το χαμόγελο μένουν

«Το μόνο λάθος που έκανε η διευθύντρια, ήταν ότι 'άφησε ίχνη' με την γραπτή και όχι προφορική ανακοίνωση της»

My market Ioannina 1 1

Άκρως αποκαλυπτική είναι η ανοιχτή επιστολή ενός εργαζομένου στα My Market, με την οποία απευθύνεται στους συναδέλφους του, τόσο στην ίδια αλυσίδα, όσο και στα άλλα σουπερ μάρκετ.

Ο εργαζόμενος, με αφορμή την απομάκρυνση της διευθύντριας που είχε στείλει την εμετική επιστολή στους εργαζόμενους, με την οποία τους ζητούσε να χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά και επειδή τα 300 ευρώ είναι περισσότερα από τα 0 ευρώ, τονίζει ότι «αυτή είναι η πολιτική και η πρακτική της εταιρίας. Το μόνο λάθος που έκανε, ήταν ότι ‘άφησε ίχνη’ με την γραπτή και όχι προφορική ανακοίνωση της».

Στην επιστολή του τονίζει ότι κάποιοι υπάλληλοι στα My Market «δουλεύουν με τα ρούχα εκτός δουλειάς, για τυχόν επίσκεψη εσωτερικού ελέγχου της εταιρίας», ενώ καταγγέλλει ότι λίγες ώρες πριν γίνει γνωστό το περιστατικό με την διευθύντρια «οι ίδιοι εργαζόμενοι, διαπίστωσαν κατά την μισθοδοσία τους, ότι πληρώθηκαν λιγότερα, αφού η εταιρία, μείωσε σημαντικά τα επιδόματα των υπαλλήλων, με πρόφαση την υποτιθέμενη αύξηση του βασικού μισθού, που υποτίθεται έδωσε η κυβέρνηση».

Τονίζει επίσης ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να αγοράσουν οι ίδιοι την ενδυμασία της δουλειάς τους, ενώ «δεν τηρείται το κυλιόμενο ωράριο, δηλώνονται στις αργίες ρεπό, και τις Κυριακές δουλεύουμε το μισό του ωραρίου για να μην δικαιούμαστε το ρεπό της Κυριακής που μας κλέβουν».

Ολόκληρη η επιστολή που δημοσιεύτηκε μέσω της ιστοσελίδας της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, αναφέρει:

Με την επιστολή αυτή θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους εργαζόμενους που, όπως και εγώ, δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ.

Λίγες ώρες μετά την εμετική ανακοίνωση της εταιρίας My Market, ο ίδιος ο κ. Παντελιάδης με εσωτερική ανακοίνωση και απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της εταιρίας, και αφού προσπάθησε με γενικόλογα και αερολογίες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάλεσε τους υπαλλήλους να επικοινωνήσουν μαζί του με email (που δεν αναφερόταν πουθενά), και ότι τώρα είναι η στιγμή να το κάνουν. Αυτό συνέβη λίγες ώρες επίσης, αφού οι ίδιοι εργαζόμενοι, διαπίστωσαν κατά την μισθοδοσία τους, ότι πληρώθηκαν λιγότερα, αφού η εταιρία, μείωσε σημαντικά τα επιδόματα των υπαλλήλων, με πρόφαση την υποτιθέμενη αύξηση του βασικού μισθού, που υποτίθεται έδωσε η κυβέρνηση, αυξανοντας ταυτόχρονα φόρους και κρατήσεις.  Απευθυνόμενος λοιπόν στους συναδέλφους μου με αφορμή και  την ανακοίνωση του κ Αριστοτέλη Παντελιάδη, θα ήθελα να θέσω τις παρακάτω 7 ερωτήσεις. Όσοι και οι λόγοι που έθεσε η εταιρία στους υπαλλήλους για να χαμογελανε:

1.    Δεν γνωρίζουν τα My Market ότι οι υπάλληλοι δεν αμείβονται υπερωρίες και ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δουλεύουν με τα ρούχα εκτός δουλειάς, για τυχόν επίσκεψη εσωτερικού ελέγχου της εταιρίας, γιατί την επιθεώρηση εργασίας μάλλον δεν την υπολογίζoυν?
2.    Δεν γνωρίζουν τα My Market ότι στην αξιολόγηση του προσωπικού και συγκεκριμένα στην ενότητα ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ, αξιολογείται ο υπάλληλος με το αν εργάζεται δωρεάν  πέραν του ωραρίου του?
3.    Δεν γνωρίζουν τα My Market ότι δεν τηρείται το κυλιόμενο ωράριο, ότι  δηλώνονται στις αργίες ρεπό, ή ότι τις Κυριακές δουλεύουμε το μισό του ωραρίου για να μην δικαιούμαστε το ρεπό της Κυριακής που μας κλέβουν?
4.    Δεν γνωρίζουν τα My Market ότι ζητείται συγκεκριμένη ενδυμασία της οποίας τα έξοδα τα καλύπτουν οι υπάλληλοι και όχι η εταιρία όπως είναι υποχρεωμένη?
5.    Δεν γνωρίζουν τα My Market ότι οι διευθυντές των καταστημάτων, εργάζονται ακόμα και ολοήμερο με 2 ρεπό τον μήνα, με αποτέλεσμα την εξάντληση τους, με ξεσπάσματά τους στους εργαζομένους από την κούραση?
6.    Δεν γνωρίζουν τα My Market  ότι η  εγγραφή στο σωματείο που φτιάξανε, το οποίο είναι άφαντο με έδρα τον Πειραιά!!,  έγινε με μορφή τρομοκρατίας και χωρίς ενημέρωση  και ότι κάλεσαν τους υπαλλήλους σε εκλογές για να ψηφίσουν αυτό που θα τους πει η εταιρία?
7.    Και τελευταίο και πιο βασικό.  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥ ΜARKET ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ????

Φυσικά και δεν περιμένουμε απάντηση (παρόλο που αναφέρει η ανακοίνωση ότι ο κ. Παντελιάδης  είναι στην διάθεσή μας) και φυσικά αυτά τα προβλήματα δεν ανήκουν μόνο στην συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά σε όλες και ειδικά αυτού του χώρου. Στις πολυεθνικές που δεν ενοχλεί η επιθεώρηση εργασίας, το ΙΚΑ, και άλλοι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, αφού η κυβέρνηση, είναι συνέταιρος τους.

Και φυσικά δεν θα ησυχάσουμε, επειδή απολύθηκε(?) η συγκεκριμένη περιφερειάρχης γιατί γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η πολιτική και η πρακτική της εταιρίας. Το μόνο λάθος που έκανε, ήταν ότι «άφησε ίχνη» με την γραπτή και όχι προφορική ανακοίνωση της.
Βέβαια δεν θα φανεί καθόλου παράξενο, αν σε λίγους μήνες, την επαναπροσλάβουν, σε μια άλλη εταιρία του ομίλου.

Συνάδελφοι, είμαστε πολλοί. Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε και αυτοί πλουτίζουν στις πλάτες μας με τις πλάτες μας.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που νομίζουμε ότι ζούμε δεν είναι τίποτα, παρά προπομπός σε αυτό που θέλουν να έρθει.

Συνάδελφοι. Τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού. Η δύναμη που έχουμε όλοι μαζί ενωμένοι είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε και να το νιώσουμε και είναι κάτι που τρέμουν και φοβούνται.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΔΥΝΑΜΩΜΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…