Newsroom

Newsroom

Εργαζόμενοι στο Δημόσιο: Απεργία και αποχή κατά της αξιολόγησης

Στην αντεπίθεση περνούν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, αγωνιζόμενοι ενάντια στην αντιεπιστημονική διαδικασία της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

adedi 3

Πρόγραμμα με απεργίες – αποχές ανακοίνωσαν η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες-μέλη της όπως ΠΟΕΔΗΝ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, OENΓΕ που αντιδρούν στην αξιολόγηση.

H AΔΕΔΥ προχωρά σε απεργία – αποχή «για όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και προϊσταμένους, από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023».

H ΔΟΕ έχει καταγγείλει ως αντιεπιστημονική-αντιπαιδαγωγική την διαδικασία της αξιολόγησης τονίζοντας την ανάγκη για υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι στάσεις εργασίας έχουν κηρυχθεί για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30).

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι προκήρυξε: «Απεργία-Αποχή από την Στοχοθεσία και Αξιολόγηση. Έχουν κατατεθεί τα σχετικά εξώδικα στα συναρμόδια Υπουργεία.
Καλούμε τα Σωματεία Μέλη να προασπίσουν την απόφαση για Απεργία – Αποχή με ανακοινώσεις και όποιες άλλες πρωτοβουλίες κρίνουν απαραίτητες.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι: «ομόφωνα αποφάσισε την προκήρυξη «απεργίας-αποχής» για όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023. Επίσης αποφάσισε να προχωρήσει σε σχετικό εξώδικο» και συμπληρώνει πως «Π.χ. οι συνάδελφοι οικογενειακοί γιατροί θα αξιολογούνται θετικά αν λειτουργούν αποτελεσματικά σαν «κόφτες» για να μπαίνει φραγμός για παραπέρα εξετάσεις ή ιατρικές επισκέψεις σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και έτσι να διασφαλίζεται ότι αυτά που θα «στοιχίζει» ο ασθενής στα Ασφαλιστικά Ταμεία (τα υποχρηματοδοτούμενα από το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους), δε θα υπερβαίνουν το όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες και να συνεχίσει να προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τη λειτουργία κρατικών δομών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια καταδεικνύοντας την αξιολόγηση ως τη “λύση” στα αδιέξοδα της πολιτικής τους.

Η αξιολόγηση δεν θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, τα τεράστια κενά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.

Η σημερινή αξιολόγηση παραμένει αντιδραστική και μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής», θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους».

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Screenshot 2024 04 20 213831

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος, ο πρώτος που ενημερώθηκε από την 28χρονη ότι ήθελε να…

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

VOULI 5 5

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

kakokairia amf 1 1

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

temph 1

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

Τον εντοπισμό δείγματος ανθρώπινου γενετικού υλικού στο οικόπεδο που γίνονται οι δειγματοληψίες του χώματος από…