Εργαζόμενοι στο Αττικό: «Οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται, τα βρίσκουν όλα εντάξει»

Πληρότητα στις ΜΕΘ, διαδρόμους με ράντζα, περιστατικά COVID που παραμένουν στα επείγοντα έως 2 ημέρες, εξάντληση του προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και διπλές βάρδιες από τον Δεκέμβρη καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. 

5046595

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Αττικό νοσοκομείο περιγράφουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι που παλεύουν για να ανταπεξέλθουν στην αφόρητη πίεση που δέχονται. Όπως καταγγέλλουν «οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται τα βρίσκουν όλα εντάξει».

«Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Οι ΥΠΕάρχες μας λένε ψεύτες (δεν υπάρχουν λένε ράντζα ούτε πρόβλημα υπερμετάδοσης λόγω του συγχρωτισμού). Οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται, τα βρίσκουν όλα εντάξει. Οι διοικητικοί μηχανισμοί μας λένε ότι είμαστε σε πόλεμο και άρα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές» αναφέρουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για εφημερίες βάρδιες και νυχτερινά από τον Δεκέμβριο.

Αν δεν είναι αυτό ενίσχυση και σχεδιασμός του ΕΣΥ τότε τι είναι; 

Η εφημερία στις 5/3 στο Αττικό είχε απολογισμό:

700 προσελεύσεις (250 από αυτές covid)

180 εισαγωγές (60 από αυτές  covid)

Περιστατικά COVID για εισαγωγή που παραμένουν στα επείγοντα για 1 ή 2 μέρες

Πάνω από 60 ράντζα

43 στις 43 κλίνες ΜΕΘ COVID γεμάτες, κανένα κενό και σην μόλις 5 κλινών εναπομείνουσα γενική ΜΕΘ

Θετικά κρούσματα ασθενών και νοσηλευτών σε 02,05,07,08, ΜΕΜΦ, δηλαδή σε άλλες τέσσερις κλινικές!

Εξουθενωμένοι γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό

Οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν με αυτές τις συνθήκες  πως θα εξελιχθεί η γενική εφημερία στο ΑΤΤΙΚΟ.” Έχουμε καταγγείλει σε όλους του τόνους ότι το ΑΤΤΙΚΟ και το ΕΣΥ χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις και αξιοποίηση των εφεδρειών. Η ευθύνη δική τους. Της κυβέρνησης, όσων τα συμφέροντα υπερασπίζεταικαι όσων υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική της”.

Όλη η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων: 

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Συνάδελφοι, φισσες,

H κατάσταση στο νοσοκομείο και γενικότερα στο ΕΣΥ οδεύει προς πλήρες αδιέξοδο. Με απαράμιλλο αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον ασθενή, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων όλων των κλάδων, ειδικοτήτων, συμβάσεων δίνουν ασταμάτητα επί ένα χρόνο τη μάχη απέναντι στην πανδημία. Ωστόσο με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και την ανοχή, συμπόρευση ή/και υπόδειξη των επιστημόνων της επιτροπής ειδικών του υπουργείου, η επιδημία δείχνει ανεξέλεγκτη και το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.

O ιδιωτικός τομέας και οι κλινικάρχες συνεχίζουν να προστατεύονται και να ενισχύονται προκλητικά. Οι λύσεις που επιλέγονται είναι «εκ των έσω».

Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γίνονται Covid σχεδόν αποκλειστικά, η λοιπή νοσηρότητα καταδικάζεται. Ούτε μια κουβέντα για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, ΒΑΕ. Για μας τίποτα για τον ιδιωτικό τομέα κέρδη και “ανάπτυξη”. Ανακοινώνουν διαρκώς περιοριστικά μέτρα στο ελεύθερο χρόνο και χώρο, την ώρα που δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και έλεγχος στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ.

Από εδώ και στο εξής θα αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά. Μαζί με τους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Παράλληλα με την υπερπροσπάθεια να σταθεί όρθια η δημόσια υγεία που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Οι ΥΠΕάρχες μας λένε ψεύτες (δεν υπάρχουν λένε ράντζα ούτε πρόβλημα υπερμετάδοσης λόγω του συγχρωτισμού). Οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται, τα βρίσκουν όλα εντάξει. Οι διοικητικοί μηχανισμοί μας λένε ότι “είμαστε σε πόλεμο και άρα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές”.

Η εφημερία στις 5/3 στο Αττικό είχε απολογισμό:

·      700 προσελεύσεις (250 από αυτές covid)

·      180 εισαγωγές (60 από αυτές  covid)

·      Περιστατικά COVID για εισαγωγή που παραμένουν στα επείγοντα για 1 ή 2 μέρες

·      Πάνω από 60 ράντζα

·      43 στις 43 κλίνες ΜΕΘ COVID γεμάτες, κανένα κενό και σην μόλις 5 κλινών εναπομείνουσα γενική ΜΕΘ

·      Θετικά κρούσματα ασθενών και νοσηλευτών σε 02,05,07,08, ΜΕΜΦ δηλαδή σε άλλες τέσσερις κλινικές!!!

·      Εξουθενωμένοι γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό

Και το προσωπικό ΑΠΛΗΡΩΤΟ για εφημερίες, βάρδιες, νυχτερινά από το Δεκέμβρη!!!!

Τις επόμενες μέρες ουδείς γνωρίζει πως θα γίνει και πως θα εξελιχθεί η γενική εφημερία στο ΑΤΤΙΚΟ.

Έχουμε καταγγείλει σε όλους του τόνους ότι το ΑΤΤΙΚΟ και το ΕΣΥ χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις και αξιοποίηση των εφεδρειών. Η ευθύνη δική τους. Της κυβέρνησης, όσων τα συμφέροντα υπερασπίζεται και όσων υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική της.

Μαζί με τα σωματεία των άλλων νοσοκομείων, τις ομοσπονδίες των υγειονομικών και τις συλλογικές ενώσεις των εργαζομένων θα κλιμακώσουμε τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις για να μη συνεχιστεί η καταστροφική υγειονομική πολιτική, για τα δικαιώματα μας, για τη δημόσια υγεία και τους ασθενείς μας».

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…