Εργαζόμενοι Σκαραμαγκά: “Να ελεγχθούν λογαριασμοί συνδικαλιστών απο το 1999 ”

Σκληρή ανακοίνωση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά των μελών του ΔΣ του Σωματείου Τρίαινα εξέδωσε η συνδικαλιστικά παράταξη…

nafpigeia

Σκληρή ανακοίνωση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά των μελών του ΔΣ του Σωματείου Τρίαινα εξέδωσε η συνδικαλιστικά παράταξη του ναυπηγείου Σκαραμαγκά “Νέο Κίνημα Αλλαγής”. Οι εργαζόμενοι ζητούν να διερευνηθούν τα οικονομικά στοιχεία και οι προσωπικοί λογαριασμοί όλων των διατελεσάντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ‘’Η ΤΡΙΑΙΝΑ’’ της χρονικής περιόδου 1999 έως σήμερα.

Όπως επίσης και τη διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων και των προσωπικών  λογαριασμών, όλων των διατελεσάντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Διαχείρισης των Μετοχών των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.) από το 1996 έως το 2002 δηλαδή από την ίδρυση μέχρι την διάλυση του Συνεταιρισμού. Και τη διερεύνηση πιθανών ‘’καταβολών μηνιαίων μαύρων χρημάτων’’ προς εργαζόμενους του Ναυπηγείου (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.) κυρίως την περίοδο 1997-2001 παράλληλα με την μηνιαία μισθοδοσία μας στην τότε ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (πριν αγοραστεί από την ALPHA BANK) στο υποκατάστημα της Ελευσίνας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των εργαζομένων:

“Το ξεκίνημα και αυτής της χρονιάς μας βρίσκει δυστυχώς εκεί που ήμασταν από πολύ καιρό πριν. Δηλαδή στα αδιέξοδα του Απριλίου του 2012 για περίπου 900 εργαζομένους, του Απριλίου του 2011 για τους περίπου 100 συνταξιούχους και του Μαΐου του 2009 για τους 160 εργαζομένους του Τροχαίου Υλικού.

  Τίποτα δεν άλλαξε από τότε, τόσο από την τρικομματική κυβέρνηση αλλά και από τους συγκυβερνήτες σήμερα Σαμαρά-Βενιζέλο, παρά μόνο η καταβολή του ατομικού οικονομικού βοηθήματος των περίπου 7500€ που δόθηκε τους τελευταίους 12 μήνες σε 900 συναδέλφισσες/ους μέσω ΓΣΕΕ/ΟΑΕΔ (με τον γνωστό αποκλεισμό δεκάδων υπολοίπων εργαζομένων-μελών του Σωματείου μας με ευθύνη του προεδρείου  του Σωματείου) που ουσιαστικά εξυπηρέτησε την κυβέρνηση και την ανοχή των εργαζομένων για να μην δοθεί έως σήμερα η λύση στο πρόβλημα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και φυσικά για να προστατευτεί ο Βενιζέλος.

Πρέπει να επισημάνουμε για όλο αυτό το διάστημα την αδιαφορία του προεδρείου του Σωματείου να χορηγηθεί έστω και ένα μικρό ποσό οικονομικού βοηθήματος στους 160 εργαζομένους του Τροχαίου Υλικού που είναι εκτοπισμένοι επί 56 μήνες, αλλά και τον εγκλωβισμό δεκάδων συνταξιούχων συναδέλφισσων/ων, με την μη καταβολή του εφάπαξ που ήταν νόμιμο να τους καταβληθεί από τον Απρίλιο του 2011. Τότε που η εταιρία λειτουργούσε κανονικά και σταμάτησε την καταβολή του, αναγγέλλοντάς το ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην επιθεώρηση εργασίας τον Σεπτέμβριο του 2011. Ότι δηλαδή θα καταβάλει από 1/4/2011 και στο εξής μόνο το 40% του εφάπαξ, κάτι το οποίο σκόπιμα τότε το προεδρείο απέκρυψε από τους υπό συνταξιοδότηση εργαζομένους διαψεύδοντας μάλιστα το γεγονός αυτό και υποσχόμενο την καταβολή ολόκληρου του εφάπαξ. Η παγίδευση αυτή του προεδρείου οδήγησε δεκάδες συν/σσες-ους να μην έχουν πάρει ούτε 1€ έως σήμερα, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν το 40% τότε και να αξιώνουν δικαστικά το υπόλοιπο 60% αντί να αξιώνουν σήμερα δικαστικά το 100%. Θα ήταν όλοι τους τουλάχιστον λίγο καλύτερα από ότι είναι σήμερα.

  Βλέπετε δεν ήταν ‘’τυχεροί’’ να συνταξιοδοτηθούν τον Μάρτιο του 2011 μαζί με τον ‘’εκλεκτό’’ συνάδελφο μας Ιωάννη Μίχα, τέως Νομάρχη Πειραιά ο οποίος βγήκε στη σύνταξη τον Μάρτιο του 2011 από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με πλούσιο 100% εφάπαξ που ξεπέρασε τις 100000€, αλλά και με τον άλλο ‘’εκλεκτό’’ συνάδελφο Σταύρο Μαρκάτο τέως αναπληρωτή Νομάρχη Πειραιά πνευματικούς πατέρες του σημερινού πρόεδρου Καρακίτσιου αλλά και συνεχιστή του συνδικαλιστικού τους έργου.

  Πριν λίγες ημέρες, στις 18 Δεκέμβρη συζητήθηκε στην βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Ναυπηγείο, τα υποβρύχια και τον Βενιζέλο. Όσοι παρακολούθησαν ή ενημερώθηκαν για το τι ειπώθηκε μέσα στη Βουλή (γιατί φτάσαμε έως εδώ αλλά και για το σημερινό αδιέξοδο αλλά και τα έγγραφα που βρίσκονται πλέον στα πρακτικά της Βουλής) δεν έχει παρά να αναγνωρίσει όλα όσα εκείνα λέγαμε, γράφαμε αλλά και αποδεικνύαμε με έγγραφα από τον Μάρτιο του  2010 με την συμφωνία πλαίσιο, τον Σεπτέμβριο του 2010 με τον Ν3885/10 αλλά και την τροπολογία με τον Ν3892/10.

  Έγκαιρα είχαμε καταθέσει τις απόψεις μας και τις θέσεις μας, για τα μεγάλα προβλήματα που θα ερχόντουσαν. Είχαμε καταγγείλει για τον ύποπτο και βρώμικο ρόλο της μεταβίβασης των μετοχών στην HOERN-Klel GmbH στις 22/9/10 αντί της αξιολογημένης ADM από τον οίκο Lazard (βλ. επιβεβαίωση από τις 2 κερδισμένες αγωγές υπέρ δύο ομάδων των εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού του Πρωτοδικείου Αθηνών 282/3.2.2012  κ’ 17/5.1.2011) αλλά και όλα τα άλλα που μονοπώλησαν οι ομιλίες στην Βουλή στις 18/12/13.

Μία επανάληψη της ανάγνωσης των ανακοινώσεών μας εκείνης της περιόδου θα πείσει και τον ποιο δύσπιστο εργαζόμενο, πόσο δίκιο είχαμε και πόσο έγκαιρα και εύστοχα καταγγέλναμε τότε, αλλά και τις προτάσεις μας για άμμεση δράση που θα έπρεπε να αναλάβουμε ως εργαζόμενοι. Δράση που αν είχε αναληφθεί τότε  θα είχε φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Όμως, παρά την διεξοδική ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και τις προτάσεις από το Ν.Κ.Α, η στάση της πλειοψηφίας των εργαζομένων να αναθέσει στην πλειοψηφία του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ) την ανάληψη δράσης όπως αυτή το αποφασίσει αποδείχθηκε λάθος, διότι δεν θα επέλεγε ποτέ το προεδρείο την σύγκρουση ούτε με τους κυβερνητικούς εταίρους αλλά και ούτε με την εταιρία. Άλλωστε την αποφυγή σύγκρουσης με την εταιρία την απέδειξε ακόμα και όταν η ομάδα των 90 εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού δικαιώθηκε από το δικαστήριο (πρωτοδικείο κ’ εφετείο) με άμεσα καταβλητέα  μεγάλο μέρος των οφειλομένων χρημάτων και ενώ η εταιρία λειτουργούσε κανονικά δηλαδή πριν τον Απρίλιο του 2012 που επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα και επέβαλε την εκ περιτροπής εργασία με 1 ημέρα την εβδομάδα.
 

Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που άλλωστε γνωστοποιήσαμε σε έκτατη ΓΣ την συνειδητή επιλογή μας να μην εκδώσουμε γραπτή ανακοίνωση μας, για ένα διάστημα για να περάσουμε το μήνυμα  στις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους ότι η ‘’ανάθεση εν λευκώ’’ της δράσης στο προεδρείο της ΠΑΣΚΕ δεν θα οδηγούσε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς την σύγκρουση με τους βασικούς υπεύθυνους του προβλήματος και του αδιεξόδου. Δράση που αν είχε αναληφθεί τότε θα είχε φέρει καλύτερα αποτελέσματα σήμερα, αλλά βλέπετε έπρεπε να προστατευθεί ο Βενιζέλος, ο Μπεγλίτης και ο Παπακωνσταντίνου.

  Άλλωστε μην ξεχνάμε είναι ακόμα νωπά τα ‘’σορόπια’’ και οι φιλοφρονήσεις του Βενιζέλου, του Μπεγλίτη, του Καρακίτσιου και του Σταματάκη (βλ. πρακτικά Βουλής 21-22/9/2010) για το κοινό επίτευγμά τους, που έσωσαν τότε το Ναυπηγείο και τους εργαζομένους. Είναι νωπές ακόμα και οι απαιτήσεις προς τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κατά τις συναντήσεις του Σωματείου μας στα γραφεία τους. ‘’Ζητάμε να εφαρμοστεί/υλοποιηθεί ο Νόμος 3885/2010 του Βενιζέλου’’, έτσι έλεγαν τότε, όταν εμείς στις ίδιες συναντήσεις ζητάγαμε την ακύρωση του νόμου 3885/2010 ή την τροποποίηση του με το κλείσιμο όλων των ‘’ανοικτών’’ θεμάτων του Ναυπηγείου (εργαζόμενοι Τροχαίου Υλικού, εγκαταλειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ της Π.Σ.37α στο Ναυπηγείο, τις αξιώσεις του ΟΣΕ που ξεπερνούν τα 200.000.000€, την σύνδεση των πληρωμών με την εξέλιξη των παραδόσεων των έργων των υποβρυχίων κ.λ.π.). Απεναντίας τότε δεχτήκαμε και σκόπιμες συκοφαντίες ότι εμείς ζητάγαμε το κλείσιμο του ναυπηγείου. Εδώ οφείλουμε να θυμίσουμε την θέση της ΝΔ που τότε ήταν αντίθετη από την πρόταση των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ και ήταν γνωστή και αποδεικνύεται από την γραπτή απάντηση του τότε υπουργού Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου σε ερώτηση Βουλευτή της ΝΔ στις 21/02/2012 ‘’πρόθεση του ΥΠΕΘΑ είναι να κινηθεί σε μια νέα διαπραγμάτευση με τα ΕΝΑΕ…να διασυνδεθούν  οι πληρωμές με την εξέλιξη των εργασιών…’’.

  Τώρα έστω και αργά η ηγεσία της ΔΑΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωση της, ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς συγκαλύπτουν τον Βενιζέλο. Τι άλλαξε που μέχρι πριν λίγο στήριζε σθεναρά την εφαρμογή του Νόμου Βενιζέλου; Από την άλλη μεριά το προεδρείο της ΠΑΣΚΕ ποτέ δεν τόλμησε να καταγγείλει γραπτώς με ανακοίνωσή της τον Βενιζέλο ως κύριο υπεύθυνο για το αδιέξοδο και το κλείσιμο του Ναυπηγείου. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν τολμήσουν κάτι τέτοιο ο Βενιζέλος θα τους βάλει στη θέση τους, για αυτό άλλωστε και δεν συγκρούονται μαζί του. Μόνο τον Λαφαζάνη και τον Καμμένο οι του προεδρείου της ‘’Τρίαινας’’ κατάγγελλαν γραπτώς με δελτίο τύπου το 2012 ότι αυτοί έκλεισαν το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά.

Αυτοί έφταιγαν, δεν έφταιγε ο δικός τους πνευματικός πατέρας και πολιτικός προϊστάμενος ο Βενιζέλος ο οποίος πέραν των ευθυνών του τόλμησε επιπλέον να χαρακτηρίσει εμάς του ΝΚΑ ότι εν ολίγοις δεν γνωρίζουμε τι μας γίνεται και έχουμε μπερδευτεί όταν καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας ότι οι μετοχές του Ναυπηγείου πέρασαν σε ποσοστό 75,1% στις 22/09/2010 στην Hoern του Κίελου θυγατρική τότε της HDW/THYSSENKRUPP (βλ. επισυναπτόμενη γραπτή απάντηση Βενιζέλου). Ο ίδιος αυτός ως Υπουργός Άμυνας τον Οκτώβριο του 2010 δεν δίστασε να δηλώσει στη Βουλή ότι ‘’οι εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού είναι απολυμένοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι μιας άλλης επιχείρησης.’’ Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το δίκιο των εργαζομένων όπου μετά από λίγο διάστημα συζητείτο η υπόθεση ομάδας 75 εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού στο Εφετείο Αθηνών. Ήθελε τότε μήπως να περάσει κάπου κάποιο μήνυμα;

  Για ΓΣ μιλάει και γράφει το προεδρείο αλλά συνεχώς την μεταθέτουν όλο και πιο πίσω για τους δικούς τους λόγους. Μπορεί να αναμένουν νεώτερες εντολές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και από κοινού να προετοιμάζουν περαιτέρω διάλυση του Ναυπηγείου ως Ναυπηγείο και των εργαζομένων. Εμείς τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε από μία συμβιβασμένη και κατευθυνόμενη συνδικαλιστική ηγεσία που το έχει αποδείξει επανειλημμένα.

Ως ΝΚΑ έχουμε κάνει ξεκάθαρο στο προεδρείο της Τρίαινας τόσο σε συγκεντρώσεις ενημέρωσης των εργαζομένων στο Ναυπηγείο όσο και στο τελευταίο ΔΣ, ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτές τις συγκεντρώσεις ενημέρωσης ως ΓΣ και έχουμε ζητήσει και απαιτούμε άμεσα να διεξαχθεί ΓΣ σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες του Σωματείου, με γνωστοποιημένα έγκαιρα τα θέματα ημερήσιας διάταξης ώστε να είναι προετοιμασμένοι καλά όλοι οι εργαζόμενοι, με διαθέσιμο το μητρώο μελών του Σωματείου μας (όχι το μητρώο της εταιρείας όπως κατά επανάληψη έχει πράξει το προεδρείο) και λήψη αποφάσεων με μυστική ψηφοφορία παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Μια τέτοια μόνο ΓΣ θα αναδείξει πραγματικά τι θέλουν και το τι πρέπει να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι. Οποιαδήποτε άλλη χαλαρή ψηφοφορία όπως τις προηγούμενες φορές όπου μπορεί ο καθένας να ‘’ρίξει ‘’ όσους ψήφους επιθυμεί σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι αποδεχτή και νόμιμη. Αυτές οι πρακτικές συνήθειες πρέπει να ξεχασθούν.

Όσο αφορά το σοβαρό θέμα των κατασχέσεων, στην Γ.Σ. θα αναπτύξουμε την θέση μας. Η δρομολογημένη από το Προεδρείο ως σήμερα κατάσχεση χρημάτων  σε περίπτωση πληρωμών από το δημόσιο προς την εταιρία δεν διασφαλίζει επαρκώς τους εργαζόμενους και το σημαντικότερο ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Πρέπει να προβούμε και να αξιώσουμε περαιτέρω κατασχέσεις (χωρίς πλειστηριασμούς εκ μέρους μας) περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας αλλά και περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών της εξαφανισμένης διοίκησης και του ομίλου τους.

Συναδέλφισσες/οι   

  Με δεδομένη την ιδιότητα κάποιων εξ’ ημών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας ‘’Η ΤΡΙΑΙΝΑ’’, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει αλλά και λόγω των προσωπικών επιθέσεων τις οποίες έχουμε δεχτεί ή πιθανόν έχουμε δεχτεί ή τις συκοφαντίες που φημολογούνται στο περιβάλλον μας, εξ’ αιτίας της ιδιότητάς μας αυτής λοιπόν, θεωρούμε ότι έχουμε κάθε έννομο συμφέρον να προστατευτούμε και να ζητήσουμε με απόφαση του ΔΣ του Σωματείου μας την διερεύνηση από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος των εξής θεμάτων:

1. Την διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων και προσωπικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ‘’Η ΤΡΙΑΙΝΑ’’ της χρονικής περιόδου 1999 έως σήμερα.

2. Την διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων και προσωπικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Διαχείρισης των Μετοχών των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.) από το 1996 έως το 2002 δηλαδή από την ίδρυση μέχρι την διάλυση του Συνεταιρισμού.

3.  Την διερεύνηση πιθανών ‘’καταβολών μηνιαίων μαύρων χρημάτων’’ προς εργαζόμενους του Ναυπηγείου (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.) κυρίως την περίοδο 1997-2001 παράλληλα με την μηνιαία μισθοδοσία μας στην τότε ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (πριν αγοραστεί από την ALPHA BANK) στο υποκατάστημα της Ελευσίνας.

4. Την διερεύνηση της εξέλιξης της προγραμματικής συμφωνίας 37α με τον ΟΣΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.-ΟΣΕ), την λεγόμενη ‘’καυτή πατάτα’’ της οποίας τα βαγόνια σαπίζουν σήμερα στα Ναυπηγεία.

5. Την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής αναφοράς της Εταιρίας Τροχαίου Υλικού που αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΔΟΕ στην σελίδα 82 της γνωστής πορισματικής αναφοράς των υπαλλήλων της

Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών με ημερομηνία 18/03/2011 η οποία έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ως γνωστόν η εταιρία αυτή πτώχευσε όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί το 2007

Κ’ 2008 με τις γνωστές συμφωνίες μεταξύ της THYSSENKRUPP/ENAE AE και της άλλης Γερμανικής φιλικής εταιρίας εξυπηρέτησης Dr. MEYER.

Επειδή και κατά την άποψη μας η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια πρέπει  άμεσα να πάρουμε απόφαση Δ.Σ. προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια του Σωματείου μας και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων η οποία έχει χαθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και φαίνεται από την μικρή συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις μας. Σε αυτήν την πρόταση μας καλούμε τόσο το Προεδρείο της ΠΑΣΚΕ, όσο και τους εκπροσώπους της ΕΕ(ΠΑΜΕ) και της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. να την στηρίξουν.

  ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
     
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία την άμεση επαναλειτουργία του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά με πολιτική απόφαση για λόγους Εθνικής ανάγκης με όλες τις επιχειρηματικές μονάδες και όλους τους εργαζόμενους τους, συμπεριλαμβανόμενων των 160 εργαζόμενων του Τροχαίου Υλικού με τις αρχικές τους συμβάσεις.

Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους από 18/4/2012 και από 1/5/2009 αντίστοιχα και όλων των νόμιμων οικονομικών υποχρεώσεων προς όλους τους συνταξιούχους που από 1/4/2011 δεν τους έχουν καταβληθεί (δεδουλευμένα / εφάπαξ).

Ολοκλήρωση με επιτάχυνση των εργασιών και των δοκιμών των υποβρυχίων για την συντομότερη παράδοση στο Π.Ν. και ολοκλήρωση της σύμβασης ανακατασκευής των βαγονιών της Π.Σ.37α-ΟΣΕ που θα δώσει άμεσα δεκάδες χιλιάδες εργατοώρες απασχόλησης τόσο στο Ναυπηγείο όσο και σε άλλες Ελληνικές “δορυφορικές” επιχειρήσεις.    

Το λέμε άλλη μια φορά ότι η μόνη ρεαλιστική προοπτική λειτουργίας του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά είναι η Εθνικοποίηση του με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στα πλαίσια μιας Εθνικής Ναυπηγοκατασκευαστικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής πολιτικής που θα μπορεί να παράγει αγαθά προς όφελός της Εθνικής μας οικονομίας, της κοινωνία μας, των επιχειρησιακών αναγκών του Π.Ν. αλλά και των εργαζομένων του κλάδου”.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ