Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον Δήμο Αμαρουσίου για απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού

Καταγγελίες εργαζομένων στο koutipandoras.gr

5276651

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον δήμο Αμαρουσίου σχετικά με τη φημολογία περί κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα σε δημοτικούς υπάλληλους, καθώς, όπως καταγγέλλουν, η διοίκηση του Δήμου αρνείται πεισματικά να ενημερώσει τους εργαζόμενους ώστε να αυτοπροστατευθούν.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ του Δήμου Αμαρουσίου έχει εκδώσει ήδη τρεις ανακοινώσεις, στις οποίες τονίζεται το γεγονός ότι το δημαρχείο και οι υπηρεσίες του παραμένουν ανοιχτά παρά το ότι έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένα κρούσματα εντός του χώρου.

Μάλιστα, μετά τις έντονες πιέσεις των εργαζομένων, η διοίκηση του Δήμου επιχείρησε να κάνει ένα βήμα συμμόρφωσης προς τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποιώντας απολύμανση σε ορισμένους χώρους του δημαρχείου. Αυτό που κατάφερε όμως ήταν τελικά να εξοργίσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, αφού έκανε την απολύμανση με το δημαρχείο ανοιχτό, τους υπαλλήλους στις θέσεις τους και τους δημότες παρόντες, με αποτέλεσμα πολλοί να χρειαστεί να φύγουν εσπευσμένα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως καταγγέλλουν στο koutipandoras.gr εργαζόμενοι στον δήμο.

«Δεν έχει πάρει κανένα μέτρου ουσιαστικό, πέραν μερικών αντισηπτικών», σχολιάζει στο koutipandoras.gr ο συνδικαλιστής της ΔΑΣ Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρος Κωνσταντάς και συνεχίζει εκθέτοντας τα αιτήματα των εργαζομένων: «Εμείς ζητάμε να γίνονται ράπιντ τέστ, συχνά και επαναλλαμβανόμενα. Δεύτερον, θα πρέπει να εξοπλιστεί με περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας ακόμη περισσότερο ο κόσμος που δουλεύει στους παιδικούς σταθμούς και τις κοινωνικές δομές του δήμου»

Άλλοι εργαζόμενοι σχολιάζουν στο koutipandoras.gr ότι «η Διοίκηση συνεχίζει να μην ενημερώνει τους εργαζομένους για τον επίσημο αριθμό θετικών και οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο, είναι αγανακτισμένοι και αντιδρούν. Όλα τα παραπάνω είναι επικίνδυνα, αστεία και ανεύθυνα. Είναι εγκληματικό να μην τηρούνται επίσημα πρωτόκολλα, οδηγίες, διαδικασίες και μέτρα».

«Παίζουμε με τους αριθμούς και τις φήμες για τα κρούσματα μεταξύ των υπαλλήλων. Ό,τι φήμη κυκλοφορεί, προσπαθούμε να τη διασταυρώσουμε εμείς σαν παράταξη για να βγάλουμε ανακοίνωση. Επίσημη ανακοίνωση ο δήμος δεν έχει βγάλει ποτέ για να ενημερώσει τους δημότες να μην προσέρχονται σε μια υπηρεσία όπου βρέθηκε κρούσμα», σημειώνει ο κ. Κωνσταντάς. 

«Εμείς δε θέλουμε να κάνουμε κουτσομπολιό, ούτε χρειάζεται να μας πει το όνομα του κρούσματος. Εμείς λέμε να μας πουν ότι στην τάδε υπηρεσία βρέθηκε ένα κρούσμα και πρέπει να προφυλαχθείτε και ότι το προσωπικό να μπαίνει σε καραντίνα ή να κάνει τεστ. Πάμε σαν τα ζώα την επόμενη μέρα στη δουλειά λες και δεν τρέχει τίποτα», σημειώνει ο κ. Κωνσταντάς, επισημαίνοντας μάλιστα την επαγγελματική ιδιότητα του δημάρχου κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο οποίος είναι φαρμακοποιός, και όπως σημειώνει ο συνδικαλιστής, θα όφειλε να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος για τα συγκεκριμένα υγειονομικά ζητήματα.

«Προχθες ήρθε μια κυρία που ανήκε στις ευπαθείς ομάδες, για να πληρώσει. Το ταμείο όμως ήταν κλειστό. Γιατί να μπει σε αυτή τη διαδικασία; Δεν είναι μετακίνηση; Δεν βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό της όταν μπαίνει σε έναν τέτοιο χώρο;», σχολιάζει ο κ. Κωνσταντάς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δήμος Αμαρουσίου έχει εκδόσει απόφαση, η οποία προβλέπει μια διαδικασία σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού στις υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα πρόκειται για πρωτοκολλημένο έντυπο του Δήμου, με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», και τίτλο: «Διαδικασία τήρησης σε περίπτωση θετικού κρούσματος κορονοϊού σε όλους τους χώρους εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου», στο οποίο αναφέρεται:

Ωστόσο, η έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου φαίνεται να μην καθησυχάζει τους εργαζόμενους. «H Διοίκηση συνεχίζει να υιοθετεί ανεύθυνη προς την υγεία των εργαζομένων στάση με νέο έγγραφο της Γενικής Γραμματέως περί μιας ευφάνταστης διαδικασίας διαχείρισης κρούσματος στην οποία δεν αναφέρεται το επίσημο πρωτόκολλο
του ΕΟΔΥ για χώρους εργασίας του Δημόσιου Τομέα, η οποία μάλιστα δεν έχει και καμία σχέση με το επίσημο πρωτόκολλο αφού περιγράφει άλλα αντί άλλων», σχολιάζουν εργαζόμενοι στο koutipandoras.gr.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…