Εργαζόμενοι Αττικό Νοσοκομείο: Γιατί ήρθε στα μουλωχτά, απροειδοποίητα και νύχτα, ο πρωθυπουργός;

Στο πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» βρέθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους εργαζόμενους να ασκούν σκληρή κριτική όσο αφορά την επίσκεψη του

mitsotakis attikon

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσαν προς τον πρωθυπουργό οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αττικόν» με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους χώρους του νοσοκομείου.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει το Δ.Σ. των εργαζομένων ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το «Αττικόν», «στα μουλωχτά, απροειδοποίητα και νύχτα» και «δεν ήρθε για να δει τα ράντζα, τις ατέλειωτες λίστες των υπολειτουργούντων χειρουργείων, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, την πολύωρη αναμονή στα επείγοντα, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των υγειονομικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στα μουλωχτά, απροειδοποίητα και νύχτα, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης (και αντιπροσωπεία του υπουργικού συμβούλιου), πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη χθες 21/12/2023 στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο.

Δεν ήρθε βέβαια για να δει τα ράντζα, τις ατέλειωτες λίστες των υπολειτουργούντων χειρουργείων, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, την πολύωρη αναμονή στα επείγοντα, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των υγειονομικών.

Δεν ήρθε να μας πει γιατί δεν μονιμοποιεί τους συμβασιούχους, αλλά τους πάει από παράταση σε παράταση με το «μαρτύριο της σταγόνας», παρότι είναι γνωστό σε όλους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα νοσοκομεία.

Δεν ήρθε να μας εξηγήσει γιατί ονομάζει «γενναία αύξηση» τα 70 ευρώ που θα λάβουν οι υγειονομικοί (οι γιατροί 100 Ε), που πριν τα λάβουμε έχουν ήδη εξανεμιστεί από την τρομακτική ακρίβεια. Ενώ αντίθετα τα στελέχη, οι διοικητές και οι ΥΠΕάρχες θα δουν 300άρια και 1000άρικα αύξηση στο μισθό τους.

Δεν ήρθε να μας ξαναϋποσχεθεί ένταξη στα ΒΑΕ, που όλες οι κυβερνήσεις επί 10ετίες αρνούνται να μας εντάξουν (ίσως βάλουν σε αυτά τα στελέχη, τους διοικητές και τους ΥΠΕάρχες).

Δεν ήρθε να βγάλει λόγο ότι είναι υπέρμαχος και υποστηρικτής του ΕΣΥ, την ίδια ώρα που το ιδιωτικοποιεί, παραδίνει τμήματα του σε εργολάβους, κλείνει τμήματα και νοσοκομεία γιατί «κοστίζουν».

Τότε γιατί ήρθε;

Μα για να επισκεφτεί τη νεοσύστατη μονάδα αντιμετώπισης ΑΕΕ, που ανοίγει άμεσα, χωρίς ούτε μία πρόσληψη νέου νοσηλευτή (παρά μόνο με μετακίνηση νοσηλευτών από τα ΚΥ της περιοχής, για να υποβαθμιστεί κι άλλο η ΠΦΥ της Δυτικής Αθήνας). Αυτό θα πει ανάπτυξη.

Τουλάχιστον τους αναγνωρίζουμε ότι έρχονται νύχτα γιατί υπολογίζουν και τρομάζουν να δουν κατάματα και με το φως της μέρας το έργο τους, και ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν τη μαζική αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου. Έχουν γνώθι σε αυτόν».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…