Το Εργατικό Κέντρο Δράμας κάνει έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο!

Την έντονη αντίδραση των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Δράμας (ΚΙΦΑ) και πλήθους ανέργων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη,…

iatreio1

Την έντονη αντίδραση των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Δράμας (ΚΙΦΑ) και πλήθους ανέργων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη, προκάλεσε η απόφαση των Εργατικού Κέντρου Δράμας να πραγματοποιήσει έξωση στο Κοινωνικό Ιατρείο, με την δικαιολογία μάλιστα ότι δεν είναι νόμιμο…

Βεβαίως, πέραν του γεγονότος ότι η δράση του Κοινωνικού Ιατρείου απευθύνεται σε ανθρώπους που η «νομιμότητα» του «success story» θέρισε, απευθύνεται σε ανθρώπους που το Εργατικό Κέντρο θα έπρεπε να βάζει πάνω από κάθε …επίφαση νομιμότητας. Για το ζήτημα προχώρησε σε ανακοίνωση το Κοινωνικό Ιατρείο Δράμας η οποία ακολουθεί:

«Το Εργατικό Κέντρο Δράμας αποφασίζει με ποιους θα πάει και ποιους θ΄αφήσει…

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την έξωση που ανακοίνωσε το “Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας – Τμήμα ΓΣΕΕ” στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο (ΚΙΦΑ) Δράμας από το χώρο που του παραχωρούσε. Οι λόγοι που επικαλείται έχουν να κάνουν με τη νομιμοφάνεια του ΚΙΦΑ, δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της στέγασης και την αναγκαιότητα εύρεσης γραφείων για την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών. Όλα αυτά στην Ελλάδα του 2014, με σχεδόν 30% ανέργους και ακόμα περισσότερους ανασφάλιστους, χωρίς πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, κομμάτι της οποίας παρέχει με συνέπεια το ΚΙΦΑ Δράμας τα τελευταία 2,5 χρόνια στους ανασφάλιστους της Δράμας.

Προφανώς το Εργατικό Κέντρο Δράμας δεν χόρτασε από τη νομιμότητα του κράτους που κατάντησε τη Δράμα, μέσω της νομιμότατης κρίσης, πρωταθλήτρια στην ανεργία, δεν του φτάνουν οι νομότυπες μαζικές απολύσεις και διαθεσιμότητες, ο νόμιμος μισθός των 400 ευρώ, οι νόμιμες διακοπές του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά (ατέλειωτος ο κατάλογος της κρατικής νομιμότητας!). Προφανώς θεωρεί ότι το δικαίωμα για όλες/ους στην ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μπορεί και να είναι παράνομο – οπότε προτιμάει “τη νομιμότητα απέναντι στις αρχές” (όπως το ίδιο λέει) έναντι της αλληλεγγύης που προσφέρει το ΚΙΦΑ.

Προφανώς οι μετανάστες και οι έλληνες που συνωστίζονται στα σαλόνια που παραχωρεί το Εργατικό Κέντρο στο ΚΙΦΑ δεν είναι tres chic και χαλάνε τη φαντασίωση του success story και του πρωτογενούς πλεονάσματος που οικοδομεί η κυβέρνηση ποδοπατώντας την εργατική τάξη – τέτοια δυσλειτουργία φυσικά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τους εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Δράμας.

Προφανώς τα στίφη των Εργαζόμενων Καταναλωτών αδημονούν να βρουν στέγη, για να οργανώσουν ακόμα καλύτερα την κατανάλωσή τους – αναρωτιόμαστε όμως σε μία πόλη με 50% ανεργία, που στα κομμάτια βρέθηκαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τις φοροεπιδρομές έχουν το περιθώριο να καταναλώσουν κιόλας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Δράμας είναι μία αυτοδιαχειριζόμενη δομή αλληλεγγύης που προσφέρει σε όλες και όλους ανεξαιρέτως (μετανάστες και έλληνες) το αυτονόητο: ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Τέτοια εγχειρήματα, όσο νομότυπα και να μην είναι, είναι απολύτως νομιμοποιημένα στη συνείδηση της κοινωνίας – σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η οποία τηρώντας το γράμμα του αστικού νόμου, συστηματικά αποδομεί στοιχειώδη κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, στερούμενη εντελώς όμως κοινωνικής νομιμοποίησης. Το Εργατικό Κέντρο Δράμας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί κομμάτι του δοκιμαζόμενου κόσμου της εργασίας και να το αποδείξει έμπρακτα – ειδάλλως μαύρο φίδι που το έφαγε».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…