Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα: Ναυτεργάτης βρήκε τραγικό θάνατο – «Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών»

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας, με τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, επικαλούμενες το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να δηλώνουν «αναρμόδιοι να παρέμβουν για την εξακρίβωση των αιτιών, που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο του ναυτεργάτη»

limani 2

Συναγερμός σήμανε σε αγκυροβολημένο πλοίο στη θαλάσσια περιοχή όρμου Πλαταριάς Ηγουμενίτσας καθώς σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα έναν 26χρονο Γεωργιανό. Ο νεαρός διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και κατέληξε. Το πλοίο είχε σημαία Βανουάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού χθες το απόγευμα (2/11) ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσα και Συβότων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ότι 26χρονος ναυτικός τραυματίστηκε ενώ έκανε εργασίες στο πλοίο και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο μετέβη Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τον 26χρονο και τον μετέφερε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αρχικά διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου κατέληξε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Απαντήσεις ζητά η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.):

Το ναυτεργατικό σωματείο Π.Ε.Μ.Ε.Ν (μηχανικοί) με ανακοίνωσή του για το εργατικό δυστύχημα ανάμεσα στ’ άλλα τονίζει ότι άλλος ένας ναυτεργάτης βρήκε τραγικό θάνατο σε ώρα εργασίας, με αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου, από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Π.Ε.Μ.Ε.Ν.:

«Άλλος ένας ναυτεργάτης βρήκε τραγικό θάνατο σε ώρα εργασίας, με αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου, από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα ο Γεωργιανός ναυτεργάτης του πλοίου M/V «ΑΤΑ 2» με σημαία Vanuatu, της τουρκικής ναυτιλιακής εταιρείας Liberty Shipping, το οποίο βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασίας, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου και κατέληξε.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή της Ηγουμενίτσας, με τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, επικαλούμενες το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να δηλώνουν «αναρμόδιοι να παρέμβουν για την εξακρίβωση των αιτιών, που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο του ναυτεργάτη». Πρόσχημα τους, ότι το πλοίο είναι με ξένη σημαία (Vanuatu), αποτελεί ξένο κράτος και το πλήρωμα είναι αλλοδαποί ναυτεργάτες.

Επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά, η ίδια προκλητική απάντηση για αναρμοδιότητα των υπηρεσιών, όπως και στον τραγικό θάνατο στις 17 Απρίλη 2023 του 37χρονου ναυτεργάτη από τις Φιλιππίνες, όπου εργαζόταν στο M/V EQUINOX SEAS με σημαία Cayman Islands, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας Equinox Maritime LTD, στο ναυπηγείου της Σύρου.

Οι εφοπλιστές ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται, ποια σημαία χρησιμοποιούν, η ασυδοσία τους έχει ένα κοινό αποτέλεσμα, να θυσιάζονται διαρκώς ναυτεργάτες στο βωμό της κερδοφορίας τους, ενώ αποτελεί πρόσθετο όπλο στα χέρια τους, η αντεργατική νομοθεσία.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού θανάτου του ναυτεργάτη, να αποσταλεί εγγράφως στην οικογένεια του και την ενημέρωση μας».

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…