Εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 55χρονος σε επιχείρηση μαρμάρου

Τραγωδία σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας όπου ένας υπάλληλος έχασε τη ζωή του την ώρα που εκτελούσε εργασίες.

ergatiko atuxima 1200x668 1

Ένας 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν εγκλωβίστηκε σε μαρμάρινες πλάκες. Το δυστύχημα έγινε το πρωί της Πέμπτης σε εργοστάσιο μαρμάρου στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.
Τον 55χρονο ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση τα τελευταία 12 χρόνια απεγκλώβισαν οι συνάδελφοί του. Όπως έγινε γνωστό, στην ίδια επιχείρηση είχαν συμβεί άλλες δύο φορές εργατικά ατυχήματα στον ίδιο εργαζόμενο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και εξέπνευσε.

Το ΕΚΘ

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ζητά αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, και τονίζει:

«Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στέρησαν τη ζωή ενός ακόμα συναδέλφου μας. Ακόμα ένας συνάδελφός μας δεν επέστρεψε στο σπίτι του αφού έχασε τη ζωή του την ώρα της εργασίας του, μεγαλώνοντας κι άλλο τον κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων».

«Η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην χώρα συνεχώς μακραίνει, οικογένειες δεν βλέπουν ξανά τους αγαπημένους τους γιατί χάνουν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, χθες, όχι σήμερα. Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να κάνει περισσότερο αυστηρό το πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας, να ενισχύσει ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να πραγματοποιούνται συχνοί και εξονυχιστικοί έλεγχοι», επισημαίνει.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 55χρονου.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η υγεία και ασφάλεια στην εργασία είναι δικαίωμα»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Αριστερά, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει ότι το 2023 κλείνει με 175 νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα, όταν το το 2022 ήταν 104 και σημειώνει ότι αυτό είναι το «τραγικό αποτέλεσμα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της αύξησης των ωρών εργασίας, της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών. Αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

Και προσθέτει ότι αυτό «προφανώς θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η υγεία και ασφάλεια στην εργασία δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα. Να μιλήσουμε, να δράσουμε να αγωνιστούμε για να κερδίσει η ζωή!»

Έγραψε:

«Να μην συνηθίσουμε την φρίκη, να σπάσουμε τη σιωπή.

Η χρονιά κλείνει με ένα αρνητικό ρεκόρ, 175 νεκροί σε εργασιακούς χώρους (ήταν 104 το 2022). Το τραγικό αποτέλεσμα της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της αύξησης των ωρών εργασίας, της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών. Αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μέσα σε αυτή τη χρονιά ήταν που η κυβέρνηση νομοθέτησε το 13ωρο, κάτι που προφανώς θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η υγεία και ασφάλεια στην εργασία δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα.

Να μιλήσουμε, να δράσουμε να αγωνιστούμε για να κερδίσει η ζωή!»

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…