Εργαστήρι Μαιρηβή: Πασχαλινό Βazaar με Κούκλες και Φυλακισμένα Παραμύθια

Στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» – Κουκλοθέατρο, στο Μεταξουργείο θα εκτεθούν κούκλες («Το επισκεπτήριο») και χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών, που αξιοποίησαν το «νεκρό χρόνο» της φυλακής δημιουργικά.

φυλακες 2

Tα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των γυναικών.

Το πασχαλινό Bazaar διοργανώνουν από κοινού το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ, το εργαστήρι ραπτικής «Modistra» του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών και το «Εργαστήρι Μαιρηβή».

Η «ΑΡΣΙΣ» μέσα από το εργαστήρι «Λόγος και Ύφασμα» υποστηρίζει οικονομικά τις φυλακισμένες αλλά και τις αποφυλακισμένες γυναίκες. Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν τον εγκλεισμό σε σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης. Στόχος του εργαστηρίου ραπτικής «Modistra» είναι να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος της φυλακής και οι γυναίκες να μάθουν να εργάζονται από κοινού.

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της Άρσις, εδώ και 18 χρόνια διοργανώνει την έκθεση κούκλας «Το επισκεπτήριο». Κάθε χρόνο οι κρατούμενες των φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού) δημιουργούν κι εκθέτουν κούκλες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων κατατίθενται στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη. Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του Κουκλοθέατρου στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 8 μ.μ., ο πρωτομάστορας των παραμυθιών Στέλιος Πελασγός αφηγείται παραμύθια κι ιστορίες ζωής, από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» (Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο) κι αποσκοπεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: «Φυλακή μπορεί να είναι ένα σκοτεινό μπουντρούμι ή ένα πλούσιο σπίτι, ένα ξεροπήγαδο ή ένα μπουκάλι, τι είναι όμως ελευθερία και πώς απελευθερώνεται κανείς»;

Ειδικά για τη βραδιά αφήγησης και με στόχο την επιπλέον ενίσχυση των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών υπάρχει συμμετοχή 5 ευρώ.

ΙΝFO: 

Από 8 έως 10 Απριλίου

«Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, Αθήνα

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό