Εργασιακά, φορολογικά και μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ατζέντα για τη δεύτερη αξιολόγηση

Εντατικός προβλέπεται να είναι ο αυριανός ρυθμός των διαβουλεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση. Το ζήτημα των εργασιακών θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς την Κυριακή το απόγευμα, οπότε θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στην ατζέντα της ίδιας ημέρας βρίσκονται επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και φορολογικά ζητήματα, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου φτάνει στην Αθήνα και οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί με μια ανασκόπηση των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ανάπτυξης κ. Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Σταθάκη.

Οι κκ Τσακαλώτος και Σταθάκης θα παραμείνουν και στην δεύτερη συνάντηση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 και θα αφορά μέτρα και δράσεις για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αμέσως μετά στις 2 από ελληνικής πλευράς θα προστεθούν ο ΓΓΔΕ κ. Γ Πιτσιλής και εκπρόσωποι της ΤτΕ και του ΤΧΣ αφού θα συζητηθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών που αφορά τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Στις χθεσινές επαφές με τους θεσμούς συζητήθηκε το θέμα της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες με κυβερνητικές πηγές να διαβεβαιώνουν πως το θέμα έκλεισε ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση και του 1,7 δισ. ευρώ της υποδόσης, καθώς οι στόχοι έχουν πιαστεί.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν η εκταμίευση του ποσού αυτού (των 1,7 δισ. ευρώ) να συζητείται στην ίδια συνεδρίαση του ESM, στις 25 Οκτωβρίου, οπότε θα αποφασιστει η εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ που συνδέεται με την εκπλήρωση των 15 προαπαιτουμένων και εγκρίθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

Επίσης πρόοδος σημειώθηκε και στο ζήτημα της στελέχωσης του Υπερταμείου με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία για ορισμό από το Εποπτικό Συμβούλιο ενός συμβούλου από την αγορά, που θα αναλάβει τη σύνταξη διεθνούς προκήρυξης, από την οποία θα προκύψει η short list των υποψηφίων για την επιλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, διαμορφώνεται ως εξής:

11:00 – 12:00 Επισκόπηση (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης)

12:00 – 13:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον (Τσακαλώτος, Σταθάκης)

14:00 – 15:30 Εξωδικαστικός διακανονισμός (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Πιτσιλής, ΤτΕ, ΤΧΣ)

15:30 – 17:00 Φορολογικά (Τσακαλώτος, Αλεξιάδης, Πιτσιλής)

17:30 – 19:00 Αγορά εργασίας (Κατρούγκαλος)

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

ΕΚ - χιονι

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων…