Newsroom

Newsroom

Ερευνήθηκε και το σπίτι του συγκυβερνήτη του Boeing στη Μαλαισία

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας που ερευνούν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του συγκυβερνήτη του…

pilots

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας που ερευνούν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας είχε δηλώσει ότι το Boeing 777 άλλαξε σκόπιμα πορεία.
Ο Νατζίμπ Ραζάκ είπε το Σάββατο ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν και πάλι στο πλήρωμα και τους επιβάτες του αεροσκάφους αφού επιβεβαιώθηκε ότι ανθρώπινο χέρι απενεργοποίησε τα συστήματα επικοινωνιών του αεροσκάφους λίγη ώρα αφότου είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.
Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που έχει γνώση των ερευνών,όπως αναφέρει το naftemporiki.gr είπε ότι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι του 27χρονου συγκυβερνήτη Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Νωρίτερα είχε γίνει έρευνα και στο σπίτι του κυβερνήτη Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ, 53 ετών.
«Προς το παρόν δεν αποκλείουμε κανένα κίνητρο», είπε η πηγή αυτή.
Οι ερευνητές που εξετάζουν τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ανέκριναν επίσης το προσωπικό εδάφους που είχε ασχοληθεί με την πτήση MH370 πριν αυτή απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ.
Το Boeing, στο οποίο επέβαιναν 239 επιβάτες και μέλη πληρώματος, χάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Μαρτίου, χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.
Υπενθυμίζεται ότι δύο αεροδιάδρομοι έχουν εντοπιστεί από τα δορυφορικά δεδομένα όπου το αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει. Ο πρώτος είναι προς τα βόρεια έως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και ο δεύτερος προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Ειδικοί ανέφεραν ότι αν το αεροπλάνο προσπάθησε να κάνει τη βόρεια διαδρομή , είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει μέσα από τον ινδικό εναέριο χώρο και πάνω από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν όπου είναι διάσπαρτες από στρατιωτικά ραντάρ.

Ανακρίνουν και το προσωπικό εδάφους για το Boeing

Στο προσωπικό εδάφους επικεντρώνονται οι έρευνες για τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, καθώς οι αρχές ανέκριναν το πλήρωμα και το προσωπικό εδάφους που είχε ασχοληθεί με την πτήση MH370 πριν αυτή απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου. Οι ερευνητές μίλησαν με μέλη του προσωπικού εδάφους για να εξακριβώσουν αν αυτοί γνωρίζουν κάποια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες ή ενδείξεις για το Μπόινγκ 777, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα », ανέφερε αστυνομική πηγή χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των ατόμων από το προσωπικό εδάφους που ανακρίθηκαν. Νωρίτερα η αστυνομία έψαξε τα σπίτια του πιλότου και του συγκυβερνήτη του τζετ της Malaysian Airlines, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους είχε εσκεμμένα απενεργοποιηθεί και ότι το αεροπλάνο πετούσε για επτά ώρες σε άγνωστο προορισμό.

Δύο αεροδιάδρομοι έχουν εντοπιστεί από τα δορυφορικά δεδομένα όπου το αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει. Ο πρώτος είναι προς τα βόρεια έως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και ο δεύτερος προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ειδικοί εκτιμούν ότι αν το αεροπλάνο προσπάθησε να κάνει τη βόρεια διαδρομή , είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει μέσα από τον ινδικό εναέριο χώρο και πάνω από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν όπου είναι διάσπαρτες από στρατιωτικά ραντάρ.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό η Ινδία ανέστειλε τις έρευνες που διεξήγαγε κατόπιν αιτήσεως της κυβέρνησης της Μαλαισίας. Η Ινδία ερευνούσε δύο περιοχές, μία γύρω από τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ και μια πιο δυτικά στον κόλπο της Βεγγάλης. Και οι δύο έρευνες έχουν ανασταλεί, αλλά μπορεί να ξαναρχίσουν εφόσον κριθεί αναγκαίο.enikos.gr

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Κυριτσης Μητσοτακης

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Ένα βίντεο περίπου μισής ώρας που «τσακίζει» όλη την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…