Έρευνες για εντοπισμό της γιάφκας Μαζιώτη-"Καθαρό" το "εννιάρι" που χρησιμοποίησε (photos+video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για τον εντοπισμό κατοικιών που σχετίζονται με…

maz

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για τον εντοπισμό κατοικιών που σχετίζονται με τον συλληφθέντα Νίκο Μαζιώτη και την καταζητούμενη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές των Εξαρχείων, του Παγκρατίου, του Αμαρουσίου, των Πατησίων, του Χαλανδρίου και του Γραμματικού, του Μαραθώνα, των Σεπολίων, του Κολωνού και του Αγίου Νικολάου. Ήδη, η Αντιτρομοκρατική έχει προχωρήσει σε έφοδο σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, ενώ έχει «κλειδώσει» αυτές τις περιοχές έχοντας χαρτογραφήσει τις κινήσεις τους από τα υλικά των κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ που έχει στη διάθεσή της και εξετάζει καρέ-καρέ.

Κατά την εκτίμηση των αστυνομικών, ο Μαζιώτης πιθανότατα έχει κάνει χρήση της πλαστής του ταυτότητας, με το όνομα «Μιχελάκης», για να ενοικιάσει ένα ή περισσότερα σπίτια, όπως άλλωστε έκανε και για ένα αυτοκίνητο που αγόρασε και το οποίο αναζητείται.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ωστόσο, στηρίζουν τις ελπίδες τους για εντοπισμό της γιάφκας του Μαζιώτη από την δημοσιοποίηση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας που είχε στην κατοχή του, με στοιχεία «Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας», και πιστεύουν ότι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος ή των διαμερισμάτων που ενδεχομένως είχε νοικιάσει θα επικοινωνήσουν μαζί τους, ώστε να τους οδηγήσουν στο κρησφύγετο ή ακόμα και σε μία γιάφκα της οργάνωσης, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσει με την δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων συλληφθέντων για παρόμοιες ενέργειες. Το ίδιο ισχύει και για την δημοσιοποίηση της πινακίδας και των στοιχείων του αυτοκινήτου που είχε στην κατοχή του ο Νίκος Μαζιώτης.

 

 

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης: «Όσον αφορά στην εμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη, από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει η συμμετοχή του στη ληστεία στα Μέθανα Τροιζηνίας, καθόσον εκεί βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα. Από την έρευνα επίσης προκύπτει γενετικός τύπος στη ληστεία της Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαίας, γενετικός τύπος, που ταυτίζεται σε πλήθος αντικειμένων, και προσωπικών αντικειμένων, που βρέθηκαν στην οικία του, κατά την αρχική του σύλληψη τον Απρίλιο του 2010.



Αυτή τη στιγμή, η έρευνα συνεχίζεται και θα θέσω στη διάθεσή σας τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας, που χρησιμοποιούσε: Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννημένος το 1977 στην Αθήνα. Από την έρευνα που κάναμε μέχρι αυτή την ώρα προκύπτει ότι στο όνομα Μιχελάκης Μιχάλης αγοράστηκε αυτοκίνητο Hyundai, είναι και αυτό στη διάθεσή σας, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, για το οποίο υπάρχει μαρτυρία, προσομοιάζει με αυτοκίνητο ιδίου τύπου στη ληστεία της Κλειτορίας. Εικάζουμε λοιπόν ότι το αυτοκίνητο αυτό το αγόρασε ο Μαζιώτης και το κυκλοφορούσε με στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης. Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και θέλω να σας θυμίσω ότι είχε συλληφθεί στις 11-4-2010, όπως προανέφερα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και για τη διάπραξη σωρείας αδικημάτων, όπως προμήθεια, κατοχή, χρήση εκρηκτικών υλών και είχε καταδικαστεί συνολικά σε φυλάκιση 50 ετών. Επίσης, θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της έκρηξης που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο στην οδό Αμερικής.



Τελειώνοντας θα κάνω μία έκκληση. Για τα στοιχεία που δώσαμε στη δημοσιότητα θα ήθελα οι πολίτες, ανώνυμα πάντα, στους γνωστούς αριθμούς 1014 και 10414 ό,τι πληροφορία έχουν σχετικά με το εν λόγω αυτοκίνητο ή για οτιδήποτε έχει νοικιαστεί ή έχει χρησιμοποιηθεί για αγορά με στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης, να το δηλώσουν, όπως είπα ανώνυμα, στην αρμόδια Υπηρεσία, την Αντιτρομοκρατική. Επαναλαμβάνω κυκλοφορούσε με ταυτότητα ως Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννημένος 16-04-1977 στην Αθήνα. Με τα στοιχεία αυτά από την μέχρι τώρα έρευνα φέρεται ότι αγόρασε αυτοκίνητο HYUNDAI ACCENT, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ- 2959, χρώματος ασημί, το 2013, δηλαδή μετά την παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του».


Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης

Από τις εργαστηριακές και βαλλιστικές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι πιστόλι USP 9mm που κατασχέθηκε χθες στην κατοχή του Νίκου Μαζιώτη, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, από τους 9 κάλυκες που περισυνελλέγησαν στην οδό Μητροπόλεως, οι 8 έχουν πυροδοτηθεί από το πιστόλι του και ο ένατος από το πιστόλι του αστυνομικού.


Οι ληστείες της Κλειτορίας και των Μεθάνων

Τον Νίκο Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα είχε «δει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που έγινε στις 10 Μαρτίου του 2014 και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν με την απειλή όπλου 4.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους συνεπλάκησαν με αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν με πυρά στο πόδι και του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ αντάλλαξαν πυροβολισμούς με άλλον αστυνομικό της ίδιας Υπηρεσίας. Το όχημα διαφυγής των δραστών βρέθηκε καμένο σε κοντινή τοποθεσία, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, στον κάλυκα της σφαίρας βρέθηκε DNA που ενοχοποιεί τον Νίκο Μαζιώτη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που είχε βγάλει για την υπόθεση αυτή: «Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανακοινώνεται ότι:

– Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό – με ανθρωποκτόνο πρόθεση – άγνωστου δράστη σε βάρος αστυνομικού, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας την 10-03-2014 στο υποκατάστημα της Τράπεζας «Πειραιώς» στην Κλειτορία Αχαΐας, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε πληθώρα αντικειμένων που κατασχέθηκαν:

-κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα

-σε διαμερίσματα – κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση,

-σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

– Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.


Ο Νίκος Μαζιώτης είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ληστής της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατική δραστηριότητα και μετά την ανάλυση περιστατικών ένοπλων ληστειών σε τράπεζες τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας στις 25 Ιουλίου 2013 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μέθανα Τροιζηνίας, με λεία 108.359 ευρώ και 2.000 δολάρια Αυστραλίας. Και για αυτή την περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στην δημοσιοποίηση στοπ-καρέ φωτογραφιών από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας.

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…