Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το «περίεργο» περιστατικό με τον δεμένο αστυνομικό στη Νίκαια

Αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής, εντοπίστηκε τα ξημερώματα άγρια χτυπημένος και δεμένος σε διαμέρισμα στη Νίκαια, με το περιστατικό να έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας

NewsRoom 18/10/2018 | 15:14

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό απασχολεί από το πρωί την ΕΛ.ΑΣ, όταν μετά από τηλεφώνημα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν έναν αστυνομικό δεμένο μέσα σε σπίτι στη Νίκαια, όπου διαμένουν άνδρες πακιστανικής καταγωγής. 

Μικρογραφία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα πολίτης τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι άκουσε φωνές από το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι μόλις έφθασαν στο σημείο δέχθηκαν επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων. Μόλις οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, διαπίστωσαν ότι μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν δεμένος ένας συνάδελφός τους.

Μικρογραφία

Ωστόσο, οι Πακιστανοί κάτοικοι που αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς, κατήγγειλαν ότι άγνωστοι τους επιτέθηκαν και τους απειλούσαν προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή. Αυτοί αντέδρασαν και δύο από τους δράστες τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους ο εν λόγω αστυνομικός ήταν μέλος της ομάδας που τους επιτέθηκε αλλά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν όταν οι συνεργοί τουτράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 4 ατόμων. 

Μικρογραφία

Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κατάθεσή του.