Newsroom

Newsroom

Έρευνα της αστυνομίας σε διαμέρισμα της οικογένειας Σαχπατζίδη στη Θεσσαλονίκη

Έρευνα πραγματοποίησαν στελέχη  της ελληνικής αστυνομίας, παρουσία δύο εισαγγελέων, σε διαμέρισμα της οικογένειας Σαχπατζίδη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για…

Έρευνα πραγματοποίησαν στελέχη  της ελληνικής αστυνομίας, παρουσία δύο εισαγγελέων, σε διαμέρισμα της οικογένειας Σαχπατζίδη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ο μικρός γιος του υπόδικου και έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού Γιώργου Σαχπατζίδη.

Η έρευνα κράτησε τρεις ώρες και φεύγοντας οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα ενώ δεν έγινε καμία σύλληψη.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με  νεότερα  δεδομένα, που πλέον αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, έρχονται  στο προσκήνιο δέκα εταιρείες μέσω των οποίων οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκε, με σκοπό να αποκρυφθεί, ποσό συνολικού ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ. Το επίμαχο ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη Ιταλική εταιρία ,την «S.D.G S.r.I” , νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Οι ανακριτές θεωρούν ωστόσο, ότι πραγματικός ιδιοκτήτης των εταιρειών είναι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, καθώς διαθέτουν χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα, που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν παλιότερα στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.