Newsroom

Newsroom

Έρευνα στις εγκαταστάσεις της AstraZeneca μετά από αίτημα της Κομισιόν

Στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου»

astrazeneca 1

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων διενήργησε επιθεώρηση στον τόπο παραγωγής εμβολίων της AstraZeneca στο Βέλγιο αναφέρει η βελγική εφημερίδα De Standaard και συμπληρώνει ότι αυτό επιβεβαιώνεται από το γραφείο του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Ο στόχος είναι «να βεβαιωθούμε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων οφείλεται πράγματι σε πρόβλημα παραγωγής στη μονάδα του Βελγίου», σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η επιθεώρηση, σημειώνει η De Standaard, διεξήχθη σε συνεργασία με άλλες χώρες, “έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα”, λέει εκπρόσωπος του Βαντενμπρούκε προσθέτοντας ότι «Βέλγοι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τώρα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μαζί με εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το άρθρο, θα συνταχθεί έκθεση το συντομότερο δυνατό, αν και μπορεί να απαιτηθούν «μερικές ημέρες».

Μετά από ένα μπαράζ ανακοινώσεων σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών, το βράδυ της Τετάρτης η Astrazeneca προσήλθε μεν στο τραπέζι του διαλόγου εντούτοις εκπροσωπείται από μόλις ένα άτομο και όχι από υψηλόβαθμα στελέχη της.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που προέκυψαν από τεχνική ενημέρωση που έγινε νωρίτερα, προέκυψε πως η μείωση στις παραδόσεις είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι είχε φανεί και υπολογίζεται σε 75% και όχι 60%.

Τα εν λόγω πρακτικά «τινάζουν στον αέρα» τον προγραμματισμό της ΕΕ για τους εμβολιασμούς αφού η ένωση είχε βασιστεί στο εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας το οποίο και είναι φθηνότερο και ευκολότερο στην αποθήκευση του.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλας Κυριακίδου, το βράδυ της Τετάρτης, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca δεν κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεων εμβολίων κατά της Covid-19.

 

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…