Newsroom

Newsroom

Ερεύνα σε βάθος για τον δήμο της Κεφαλονιάς μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc

«H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα διερευνά την παραμικρή καταγγελία για τα σκάνδαλα που αφορούν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος» – ανέφερε χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουϊκ , από την Κεφαλονιά που παρέστη στις εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Γερασίμου.

57b425521dc5241c2c8b49fa

Του Μάκη Νοδάρου

Οι δηλώσεις του υφυπουργού , αποτελούν μια ηχηρή απάντηση προς τον Νεοδημοκράτη δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος με αφορμή τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc για κακοδιαχείριση στον δήμο του, αντί να δώσει εξηγήσεις, επιχείρησε να απαξιώσει την δημοσιογραφική έρευνα και να υποβαθμίσει το θέμα με την βοήθεια συνεργατών του και ορισμένων τοπικών ΜΜΕ.

Οι δηλώσεις του Τέρενς Κουϊκ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο σύνολό της, σε θέματα χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος,είτε από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε από την κεντρική διακυβέρνηση, είμαστε σαφείς και άτεγκτοι. Διερευνούμε κάθε καταγγελία για σχετικά σκάνδαλα, με τη βοήθεια του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Πάταξης της διαφθοράς, των Εισαγγελικών Αρχών και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση.» – ανέφερε από την Κεφαλονιά ο Τέρενς Κουϊκ και πρόσθεσε :

«Βεβαίως ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του τεκμηρίου της αθωότητας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψάχνουμε όσο γίνεται πιο βαθιά, όπου και ό,τι μας καταγγέλλουν. Όπως επίσης ειναι σαφήςη απόλυτη εφαρμογή των επιπτώσεων των νόμων, εάν η Δικαιοσύνη ή οι διωκτικές οικονομικές Αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα της ενοχής για εκείνους οι οποίοι κατηγορούνται.»

Αναφορά στην έρευνα του Hot Doc

«Από πέρυσι είχα μιλήσει εδώ στο νησί ότι καμία κατηγορία για σκάνδαλα, δεν θα μείνει αναπάντητη. Και βεβαίως, η επιβεβλημένη διερεύνηση αφορά και στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του περιοδικού Hot Doc και αφορούν στη Κεφαλονιά. Θα επαναλάβω τα του τεκμηρίου αθωότητας, αλλά και θα καταστήσω σαφές ότι ήδη γίνονται προσεκτικές και ενδελεχείς έρευνες, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όλων αυτών που αναφέρονται στο πολυσέλιδο καταγγελτήριο που δημοσιεύτηκε, το οποίο οφείλω να προσθέσω ότι απεστάλη και στο Γραφείο μου, (όπως επίσης και στον Πρωθυπουργό, σε αρμόδιους Υπουργούς, τον Άρειο Πάγο κλπ)»

«Από τη στιγμή που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες επί των καταγγελλομένων, θα συνιστούσα να είναι ΟΛΟΙ πολύ προσεκτικοί στις αντιδράσεις και τις δηλώσεις τους. Επίσης, με την εμπειρία μου του παλιού δημοσιογράφου επί 45 χρόνια, θα συμβούλευα ότι στον όποιο ενδεχόμενο πανικό εκείνων που καταγγέλλονται ή υπερασπιζόμενοι εαυτόν εάν αισθάνονται αδικούμενοι, η απειλή τους εναντίον δημοσιογράφων, δεν είναι η καλύτερη άμυνα και μέθοδος».

Ο Τέρενς Κουίκ είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ Ιονίων Νήσων Μάκη Πετράτο και μέλη της τοπικής Συντονιστικής, για ζητήματα που αφορούν στο νησί, αλλά και για τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Hot doc και αφορούν στον Δήμο Κεφαλληνίας.

Στο περιθώριο της παραμονής του στο νησί, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο που κυρίως περιστράφηκε στη επερχόμενη νομοθετική αλλαγή του Καλλικράτη, όπως και με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κκ Δημήτριο αλλά και τον Μητροπολίτη Σουηδίας και όλης της Σκανδιναβίας κκ Κλεόπα.

Πηγή: apocalypseis.com

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Hot Doc

62 σελίδες καταγγελία για κακοδιαχείριση

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…