Έρευνα για τα περιστατικά σε Λέσβο και Χίο ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα περιστατικά που έχουν συμβεί με πρωταγωνιστές πολίτες και αστυνομικούς το τελευταίο τριήμερο σε Λέσβο και Χίο.

Την έναρξη διαδικασίας για την διερεύνηση όλων των περιστατικών που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο και τη Χίο, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει τα εξής: 

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Ανώτατος αξιωματικός, τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι για τις συμπεριφορές των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν το γύρο του κόσμου μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, θα διαταχθούν Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες, ενώ η διερεύνηση περιλαμβάνει και τις ενέργειες πολιτών σε βάρος αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.