«Βρήκαμε ότι τα άτομα που κατανάλωναν σόδα διαίτης σε καθημερινή βάση ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν τόσο εγκεφαλικό επεισόδιο και άνοια εντός των επόμενων 10 ετών σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωναν σόδα διαίτης, σημειώνει ο Μάθιου Πέις στο NBC News.
«Αν και δεν βρήκαμε καμία σχέση μεταξύ εγκεφαλικών ή άνοιας και κατανάλωσης ζαχαρούχων αναψυκτικών, αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι είναι μια υγιεινή επιλογή», δηλώνει ο Πέις, σύμφωνα με την Daily Mail. «Συνιστούμε στους ανθρώπους να πίνουν νερό σε τακτική βάση αντί για ζαχαρούχα ή αναψυκτικά με τεχνητά γλυκαντικά», προσθέτει.