Newsroom

Newsroom

Έρευνα: Εγκεφαλικά επεισόδια και άνοια προκαλούν τα αναψυκτικά διαίτης

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας. Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από την Βοστώνη διαπιστώθηκε ότι όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά με τεχνητά γλυκαντικά αντιμετώπισαν τριπλάσιο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου αλλά και εμφάνιση άνοιας από εκείνους που κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά.

58fe0c781dc524ca1e8b458a

«Βρήκαμε ότι τα άτομα που κατανάλωναν σόδα διαίτης σε καθημερινή βάση ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν τόσο εγκεφαλικό επεισόδιο και άνοια εντός των επόμενων 10 ετών σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωναν σόδα διαίτης, σημειώνει ο Μάθιου Πέις στο NBC News.

«Αν και δεν βρήκαμε καμία σχέση μεταξύ εγκεφαλικών ή άνοιας και κατανάλωσης ζαχαρούχων αναψυκτικών, αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι είναι μια υγιεινή επιλογή», δηλώνει ο Πέις, σύμφωνα με την Daily Mail. «Συνιστούμε στους ανθρώπους να πίνουν νερό σε τακτική βάση αντί για ζαχαρούχα ή αναψυκτικά με τεχνητά γλυκαντικά», προσθέτει.