Έρευνα: Αυτή είναι η ηλικία που οι άντρες νοιώθουν μοναξιά

Ως σιωπηλή επιδημία περιγράφεται από τους ειδικούς η μοναξιά στον ανδρικό πληθυσμό Σχεδόν 8 εκ άνδρες στη Βρετανία νοιώθουν μόνοι μια φορά την εβδομάδα.

Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη με συμμετέχοντες 1.200 Βρετανοί άνδρες και το βασικότερο εύρημα της είναι ότι στα 35 τους χρόνια δηλώνουν ότι νοιώθουν πιο ευάλωτοι από ποτέ.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε πως το 11% των ανδρών υποστηρίζουν ότι νοιώθουν μοναξιά σε καθημερινή βάση, ενώ το 10% προτιμούν να κρατούν τη μοναξιά τους κρυφή.

Το 35% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η μοναξιά τους κάνει δυστυχισμένους, και 9% αποκάλυψαν πως δεν έχουν καθόλου φίλους.

Οι άνθρωποι που δήλωσαν πως συχνά νοιώθουν μοναξιά, υπογράμμισαν πως οι κύριες αιτίες που τους προκαλούνται αυτά τα συναισθήματα είναι η απομάκρυνση από φίλους και την οικογένεια (18%), ο ερωτικός χωρισμός (17%), η ανεργία (17%), και ο θάνατος μελών της οικογένειας ή στενών φίλων (17%).

«Η μοναξιά είναι μια σιωπηλή επιδημία που είναι κρυμμένη μέσα σε κάθε οικογένεια και κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορεί να επηρεάσει καθέναν από εμάς, ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο Rachel Reeves, που είναι επικεφαλής της Επιτροπής που διεξήγαγε την έρευνα.