Έρευνα: 9 στους 10 λένε ότι η Δικαιοσύνη πιέζεται να μη διερευνήσει τα σκάνδαλα

Λίγες ώρες πριν από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, καταπέλτης είναι για τους εκφραστές των παλιών και φθαρμένων – όπως αποδεικνύεται- πολιτικών και κομματικών συστημάτων εξουσίας τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας της εταιρείας «Palmos Analysis».

56fa890a1dc524506c8b4a50

Είναι ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σε συντριπτικό ποσοστό (79%), αναγνωρίζει πως «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δέχεται πιέσεις από πολιτικά ή και επιχειρηματικά συμφέροντα σχετικά με την διερεύνηση υποθέσεων, όπως οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς για τη φοροδιαφυγή ή τη σύναψη δανείων ΜΜΕ».

Ταυτόχρονα, ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η απέχθεια των πολιτών απέναντι στην διαχείριση της πολιτικής επικαιρότητας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς η πλειοψηφία του δείγματος (63%) δηλώνει ότι τα τηλεοπτικά ΜΜΕ δεν αντιμετωπίζουν αντικειμενικά και αμερόληπτα την κυβέρνηση και τα κόμματα.

Ισχυρό δείγμα της γενικής απαξίας στην οποία έχει υποπέσει εδώ και αρκετό καιρό η τηλεόραση, τουλάχιστον στο κομμάτι της διαχείρισης των πολιτικών θεμάτων, είναι και το ότι αποτελεί πλέον εδραιωμένη πεποίθηση (76%) πως «οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά εκμεταλλεύονται το καθεστώς αδειοδότησης των τηλεοπτικών ΜΜΕ για πολιτικό όφελος».

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση νέων τηλεοπτικών αδειών (54%) και αποδέχεται (58%) ότι οι σταθμοί δεν έχουν πληρώσει στο κράτος όσα πρέπει.

Σε σχέση με το Προσφυγικό, οι πολίτες τάσσονται υπέρ της συνολικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης ενιαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ποσοστό 79%), ενώ ένας στους δύο θεωρεί θετική για τη χώρα μας την απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για το θέμα.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Palmos Analysis», διενεργήθηκε για λογαριασμό του altsantiri.gr την περίοδο 22-25 Μαρτίου, σε δείγμα 1.012 ψηφοφόρων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.










Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…