Έρεβος

Έρεβος είναι οι εισπρακτικές (τα «κοράκια») να συνεχίζουν να καλούν τους πολίτες της Ρόδου για οφειλές ακόμη και μέσα στις φωτιές ή παίρνουν το σπίτι πολίτη ο οποίος οφείλει 880 ευρώ σε κοινόχρηστα.

mitsotlakis fonto

Έρεβος κατά τον Όμηρο είναι το μέρος που συνορεύει με τον Άδη, κατά τον Ησίοδο χαρακτηρίζεται το πιο σκοτεινό μέρος του Άδη -στο ακριβές σημείο που βρισκόταν η σπηλιά της Σκύλλας- ενώ ο Αριστοφάνης σατιρίζοντας τους Σωκρατικούς φιλοσόφους έλεγε ότι αυτοί: “ερεβοδιφώσιν” (ψάχνουν στα σκοτεινά).

Με ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ θα υπάρξει “σταθερότητα και αναπτυξιακή προοπτική” υποσχέθηκε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφού ο λαός τον πίστεψε και τον ψήφισε αυτοδύναμο, αποδυναμώνοντας παράλληλα την αντιπολίτευση σε βαθμό αυτοχειριασμού, από την επομένη επέβαλε την αποσταθεροποίηση σε κάθε αυτονόητη κρατική μέριμνα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Γελωτοποιοί, κλόουν, παλιάτσοι και σαλτιμπάγκοι που καμώνονται τους σπουδαίους, τους υπεύθυνους, τους τεχνοκράτες, και τους κοινωνικά υπεύθυνους, που βαφτίζουν την καταστροφή σωτηρία, τον όλεθρο επιτυχία, την κόλαση παράδεισο και την συμφορά θρίαμβο.

Ποιοι; Η προσωποποίηση του ερέβους.

Έρεβος είναι για ένα λαό, η κυβέρνηση του -που εξέλεξε πριν ένα μήνα- να φέρνει προς επικύρωση για ψήφιση από την βουλή την ΠΝΠ με την οποία μετατάσσει πυροσβέστες ως οδηγούς στο ΕΚΑΒ. Την ίδια στιγμή που η Πυροσβεστική μετράει 4.500 κενές οργανικές θέσεις πυροσβεστών που είναι αναγκαίοι για να επιχειρούν στο πεδίο, την ίδια στιγμή που αφανίζεται το νησί της Ρόδου, που κινδύνεψε η πόλη της Λαμίας, που οι φλόγες καταπίνουν την Μαγνησία, την Κάρυστο και ένας θεός ξέρει – τούτη την ώρα- που αλλού ακρωτηριάζεται η πατρίδα.

Έρεβος, έρεβος, έρεβος.

Έρεβος είναι να κομπορρημονεί κι από πάνω η επικίνδυνη και καταστροφική κυβέρνηση σου ότι -σχεδόν- τα κάνει όλα τέλεια στον πόλεμο με την «κλιματική κρίση», να μην αναγνωρίζει ούτε μισή δική της ευθύνη, να προαναγγέλλει νέες συμφορές στο άμεσο μέλλον και να τις έχει ήδη αποδώσει στους ισχυρούς ανέμους που σίγουρα θα πνεύσουν, καθιστώντας τους πολίτες προσεκτικούς και σε ετοιμότητα.

Ο πανίσχυρος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για ακόμα μία φορά, από το βήμα της βουλής έκανε damage management (διαχείριση ζημιών), με την χώρα να μετράει ήδη πέντε νεκρούς, 400.000 στρέμματα δασικής έκτασης καμένα, χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις κατεστραμμένα και εκατοντάδες χιλιάδες ζώα να έχουν πεθάνει στις φλόγες.

Το μόνο που βρήκε να πει ήταν: “Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με περισσότερα μέσα. Οι άνεμοι θα συνεχιστούν και πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Η κλιματική κρίση είναι εδώ”. Έρεβος, έρεβος, έρεβος.

Έρεβος είναι να πεθαίνουν συνάνθρωποι μας γιατί δεν υπάρχει ΕΚΑΒ να τους μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή μεταφέρονται πάνω σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων. Έρεβος είναι να σκοτώνεται εργαζόμενος από πτώση γέφυρας και ενώ εργαζόταν σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα (πάνω από 40 βαθμούς κελσίου) μεσημέρι Κυριακής, χωρίς καν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Έρεβος είναι οι εισπρακτικές (τα «κοράκια») να συνεχίζουν να καλούν τους πολίτες της Ρόδου για οφειλές ακόμη και μέσα στις φωτιές ή παίρνουν το σπίτι πολίτη ο οποίος οφείλει 880 ευρώ σε κοινόχρηστα.

Έρεβος είναι οι κυβερνητικοί επιτελείς να είναι άφαντοι, να κάθονται πάνω στο 41%, την ώρα που οι εποχικοί πυροσβέστες με συγκινητική ανάρτηση τους σημειώνουν: “Zητούμε συγγνώμη από τα παιδιά μας για το μαύρο μέλλον που τους παραδίδουμε. Σήμερα καίγεται το αύριο. Συγγνώμη Ελλάδα”.

Έρεβος, έρεβος, έρεβος.

“Είναι η ώρα που πνίγεται το δείλι και κουράζομαι ψάχνοντας τα ερέβη… (Η ζωή μας κάθε μέρα λιγοστεύει).” -Γιώργος Σεφέρης (από το ποίημα ΡΙΜΑ)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…