Έρευνα Prorata: Τρεις στους τέσσερις μη ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση – Μειώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση την πολιτική έρευνα της Prorata, που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η διαφορά εκτίμησης εκλογικής επιρροής ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βαίνει μειούμενη.

5559475

Η εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος δεν μεταβάλλεται, εντοπιζόμενη και σε αυτή την μέτρηση στο 31%. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυξάνει την δική του εκλογική επιρροή, διαμορφώνοντας την απόσταση από τη ΝΔ, στο 5,5%, ενώ οριακή άνοδο καταγράφουν το ΚΚΕ (5,5%) και το ΜέΡΑ25 (2,5%). Παράλληλα, η επιρροή του ΠΑΣΟΚ μειώνεται κι άλλο, φτάνοντας στο 11,5%.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας αξίζει να σημειωθεί ότι 2 στους 3 πολίτες αξιολογούν με αρνητικό τρόπο την οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ 3 στους 4 δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τον τρόπο που το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί στον πληθυσμό είναι η απογοήτευση, ενώ ακολουθούν ο θυμός και η απελπισία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο «κερδίζει» ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα εμπιστοσύνης στην ικανότητα διακυβέρνησης, με τη διαφορά να είναι ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δυσαρεστούσε περισσότερο από μία της ΝΔ.

Στον δείκτη εμπιστοσύνης για ανάληψη της πρωθυπουργίας η απόσταση μεταξύ των δύο αρχηγών ανέρχεται σε 7 μονάδες, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 41%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καταγραφή του «αντιΣΥΡΙΖΑ» και «αντιΝΔ» μετώπου, που βρίσκονται πλέον σε συγκρίσιμα μεγέθη. Στην ερώτηση «Ποιο κόµµα θα σας ενοχλούσε περισσότερο να κερδίσει τις εκλογές αν αυτές διεξάγονταν αύριο;», το 48% απαντάει τον ΣΥΡΙΖΑ και το 43% τη ΝΔ.

Τέλος στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, το 36% δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα το 25% υποστηρίζει το ενδεχόμενο μιας εκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25, ενώ ένα ακόμη 10% δηλώνει πως επιθυμεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Το 46% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως θα προτιμούσαν μια κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, ενώ το 26% εμφανίζεται υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…