Newsroom

Newsroom

Έρευνα και στην Ιρλανδία για το Predator

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα επιχειρείται η συγκάλυψη του σκανδάλου σε κάθε επίπεδο.

predator

Τις δραστηριότητες του ιρλανδικού βραχίονα της Intellexa θα διερευνήσει η Επιτροπή Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου της Ιρλανδίας μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Intellexa και τις θυγατρικές της εταιρείες για την παραγωγή, εμπορία και τη χρήση του λογισμικού Predator. Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα The Journal, ζητήθηκε από την εν λόγω επιτροπή να διερευνήσει την παρουσία της Intellexa Limited στην Ιρλανδία και το ρόλο της στη συνολική λειτουργεία της Intellexa Group.

Η συγκεκριμένη θυγατρική εδρεύει στην Ιρλανδία για περισσότερα από τρία χρόνια και πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη «μαύρη λίστα» του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ χαρακτηριζόμενη ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης απαγορεύει σε αμερικανικές οντότητες να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή με τις Intellexa, Cytrox και τις θυγατρικές τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές αρχές κατέγραψαν τον όμιλο Intellexa ως εγγεγραμμένο στην Ελλάδα, όμως  οι έρευνες έδειξαν ότι έχει παρουσία και σε Ελβετία, Κύπρο, Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ενώ υπάρχει σύνδεση και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας ένας σημαντικός όγκος των επιχειρήσεων της εταιρείας που ίδρυσε ο Ταλ Ντίλιαν είναι στη Μέση Ανατολή.

Οι χρηματοοικονομικοί λογαριασμοί της Intellexa στην Ιρλανδία για το 2021 δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του ομίλου προήλθε από πωλήσεις στη Μέση Ανατολή. Συνολικά από τις πωλήσεις ύψους 34,3 εκατ. ευρώ της εταιρείας το 2021, τα 29,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πωλήσεις στη Μέση Ανατολή. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2021 ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ, έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2020.

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…