Έρχεται «βροχή» παραιτήσεων μετά τον Κώστα Καραμανλή για την τραγωδία στα Τέμπη;

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έχει προκαλέσει η τραγωδία στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα

EK - Τεμπη

Όπως φαίνεται η παραίτηση στην οποία οδηγήθηκε νωρίτερα ο Κ. Καραμανλής μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη δεν θα είναι η μόνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την τύχη του υπουργού και το δρόμο της παραίτησης θα ακολουθήσουν και άλλα δύο πρόσωπα. Και αυτό μάλλον θα είναι μόνο η αρχή καθώς αναμένεται «βροχή» παραιτήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι θέμα ωρών να υποβάλλει την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Νωρίτερα την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών που παραμένουν αγνοούμενοι αναφέροντας αναλυτικά σε δήλωσή του:

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Πριν από λίγο όπως έγινε γνωστό πως θα απευθύνει έκτακτο διάγγελμα ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο σημείο όπου συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό το απόγευμα.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…