Newsroom

Newsroom

Έρχεται το πρώτο «ιερό» σούπερ μάρκετ (video)

Τα εγκαίνια θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο και στο κατάστημα θα εργάζονται μόνο άνδρες

agio oros

Σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας ανοίγει τις πόρτες του στο Άγιον Όρος, όπως αναφέρει το ekklisiaonline.gr. Τα εγκαίνια θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο και στο κατάστημα θα εργάζονται μόνο άνδρες.

Το σούπερ μάρκετ – θα έχει περισσότερους από 3000 κωδικούς – που θα είναι έκτασης περίπου 400 τ.μ., πρόκειται να στεγαστεί στο παλιό κελί του Αγίου Νικολάου (το λεγόμενο Σαμαράδικο), που ανήκει στην ιερά μονή Μεγίστης Λαύρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σούπερ μάρκετ θα ανοίξει στις Καρυές κατόπιν σχετικού αιτήματος από πλευράς του Αγίου Όρους. Ερχεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Πολιτείας, οι οποίοι ξεπερνούν τις 150.000 τον χρόνο.

Αντιδράσεις για το πρώτο σούπερ μάρκετ στο Άγιον Όρος

Είναι η πρώτη φορά που αλυσίδα σουπερμάρκετ μπαίνει στην αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, κάποιοι υποδέχτηκαν την είδηση ως μια πρόσφορη λύση για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ άλλοι αναρωτιούνται τι δουλειά έχει μια πολυεθνική εταιρεία σε έναν τόπο ασκητών.

Το κτίριο αυτό έχει μετατραπεί εδώ και λίγο καιρό σε ένα σύγχρονο κέντρο πολλαπλών χρήσεων, που διαθέτει κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο και καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα που πουλά εκκλησιαστικά είδη και κατάστημα με οπτικά. Οπως έχει γίνει γνωστό, η αλυσίδα έχει νοικιάσει έναν ισόγειο χώρο, ο οποίος θα μετατραπεί σε σουπερμάρκετ, αλλά και τον πρώτο όροφο, όπου θα δημιουργηθούν καταλύματα για να διαμένουν οι εργαζόμενοι.