Οι παλιές «μπλε» ταυτότητες σε λίγο θα αποτελούν και επίσημα παρελθόν καθώς οι πολίτες δεν θα μπορούν από τις 3 Αυγούστου και μετά για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.
Μάλιστα όσοι δεν προχωρήσουν στην αλλαγή θα χρειάζονται διαβατήριο για τις μετακινήσεις του σε κάποια άλλη χώρα καθώς η παλιά ταυτότητα δεν θα γίνεται δεκτή.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία αντικατάστασης για τις νέες ταυτότητες που πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και διαθέτουν μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη (MRZ) γίνονται με ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα.
Το κόστος για την έκδοσή τους ανέρχεται στα 10,50 ευρώ, με μειωμένη χρέωση των 5 ευρώ για πολύτεκνους.
Φυσικά όσοι ενδιαφέρονται για την έκδοση της ταυτότητας, θα πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως στην αρμόδια αρχή.
Όσον αφορά την φωτογραφία μπορούν οι πολίτες μπορούν να προσκομίσουν από φωτογραφείο, τις οποίς θα αναρτήσουν στην πλατφόρμα myPhoto του gov.gr, ή να βγάλουν στο τμήμα.
Να σημειωθεί πως τα ραντεβού είναι κλεισμένα ακόμα και για μήνες μπροστά, κάτι που σημαίνει ότι όσοι θέλουν να βγάλουν την ταυτότητα θα πρέπει να βιαστούν.
Διαβάστε επίσης:
Δαφνί: Τρόφιμος στραγγάλισε άλλον τρόφιμο
Οσμή αερίου στην Αττική: Τα δύο σενάρια για την προέλευσή της
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια