Newsroom

Newsroom

Έρχεται μίνι καλοκαίρι – Νέα πρόγνωση από το Σάκη Αρναούτογλου

Πως θα κυλήσει η θερμοκρασία μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου

5931261

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για πολύ θερμό Σαββατοκύριακο το διήμερο (23-24/09) με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 34 βαθμούς κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook έγραψε το εξής: «Απρόθυμο να παραδώσει τα ηνία το καλοκαίρι μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Αρκετά πιο εναρμονισμένο με την εποχή δείχνει το σκηνικό του καιρού από βδομάδα. Έντονο δείχνει, φίλες και φίλοι, το θερμό κύμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη αλλά και κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πάνω από 33 με 34 βαθμούς Κελσίου) για την περίοδο που διανύουμε! Σημαντική δείχνει να είναι και η «συνεισφορά» της αυξημένης υγρασίας» στη δυσφορία που θα προκύψει!».

Επίσης, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε: «Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου, η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που – με τα σημερινά στοιχεία – δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη».

Η πρόγνωση Μαρουσάκη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Τώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη θα θυμηθούμε ξανά το καλοκαίρι, με μοναδική παραφωνία κάποιες βροχές προς τα βάρεια και δυτικά το απόγευμα.

Μία νέα διαταραχή, ωστόσο, φαίνεται πως έρχεται από την επόμενη εβδομάδα, με το φθινόπωρο να επιστρέφει τέλη του Σεπτεμβρίου, όπως είπε την Τρίτη (19/09) ο μετεωρολόγος του OPEN. Πάντως, για την Ττρίτη (19/09), σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, οι βοριάδες θα εξακολουθούν να φυσούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες. Ηλιοφάνεια θα επικρατεί στις περισσότερες περιοχές, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν προς το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου τοπικά. Στην Αθήνα, την Τρίτη (19/09), θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, με κάποια πιθανότητα βροχής προς το απόγευμα.

Καλός ο καιρός και την Τετάρτη (20/09) ενώ, την Πέμπτη (21/09), έρχεται μία μικρή αστάθεια με κάποιες μπόρεις προς τα βόρεια και δυτικά. Η Παρασκευή (22/09) δεν θα παρουσιάσει κάποια αλλαγή. Το φθινόπωρο, ωστόσο, έρχεται ξανά από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής καιρικά δεδομένα. Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, φαίνεται πως μία διαταραχή πλησιάζει τη χώρα από την Ευρώπη, που θα δώσει βροχές. Ακόμα, ο μετεωρολόγος του OPEN πρόσθεσε πως καθώς οι θάλασσες είναι ακόμα ζεστές, αν προκύψει μία νέα κακοκαιρία, αυτή θα έχει ένταση.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…