Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για ΕΛ.ΑΣ.: «30 ώρες απαγωγής, ομηρίας και βασανιστηρίων για 424 άτομα»

Το ερασιτεχνικό πειραϊκό σωματείο προανήγγειλε προσφυγή στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ομηρία και βασανιστήρια φιλάθλων του από την Αστυνομία.

6051650

Για «αλόγιστη χρήση δακρυγόνων στο πάρκινγκ, χωρίς να γίνεται το παραμικρό επεισόδιο» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νιάκος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του συλλόγου του Πειραιά  με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη.

Διαβάστε περισσότερα: Σκληρή απάντηση από ερασιτέχνη Ολυμπιακό: Τακτικές ναζί από την Αστυνομία – Τα 2 ερωτήματα στην κυβέρνηση

«Για ποιον λόγο η αστυνομία δεν σταμάτησε τους δράστες, δεν τους συνέλαβαν, όταν τράπηκαν σε φυγή και τους άφησαν να διαφύγουν και γιατί έκαναν χρήση δακρυγόνων έξω από το γήπεδο;» αναρωτήθηκε ο κ. Νάκος και πρόσθεσε:

«Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών, όταν είδαν αυτούς του 50 μπαχαλάκηδες… αν κάνουν κάτι, αν λένε κάτι. Εφόσον έχει λήξει το επεισόδιο αυτό, υπήρχε διμοιρία στο πάρκινγκ του γηπέδου, να βγει στον δρόμο και να περικυκλώσει αυτούς τους 50 μπαχαλάκηδες. Το έκαναν; Θα αποδειχθεί μέσα από τους διαλόγους».

Ο κ. Νάκος εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τον άτυχο αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και τόνισε ακόμη: «Τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο μας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, 50 μπαχαλάκηδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή και δεν γνωρίζουμε ως διοίκηση του Ολυμπιακού, αν κάποιοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο μετά την επίθεση. Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν είδαν αυτούς τους μπαχαλάκηδες. Έχει ξεκινήσει η λογική του παραλόγου, ερχόμαστε σε άλλες εποχές. Ένα γήπεδο περικυκλώθηκε από την αστυνομία, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών. Κατέβασαν όλη την αστυνομική δύναμη της Αττικής ακόμη και από το ΟΑΚΑ στου Ρέντη».

Για τις μαζικές προσαγωγές, ο Δημήτρης Νάκος επισήμανε: «Δεν μας νοιάζει αν υπήρξε ο δράστης μέσα στους προσαχθέντες. Μας νοιάζει ότι συνέλαβαν… ένα ολόκληρη γήπεδο. Είναι ψέμα ότι ο δράστης συνελήφθη γιατί ήταν μέσα στους προσαχθέντες. Έγιναν νέες συλλήψεις, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της και βρήκε τον δράστη. Η αστυνομία δεν βρήκε τον δράστη από το… φιάσκο να συλλάβει 424 άτομα. Μια συγνώμη από τους αξιωματικούς της αστυνομίας δεν έχουμε ακούσει. Μιλάμε για μια διάρκεια 30 ωρών, για μία απαγωγή, για ομηρία, για βασανιστήρια. Στην Πέτρου Ράλλη, ήμουν ο πρώτος που μπήκα και είδα τους προσαχθέντες. Ένας από τους αστυνομικούς, είδε ένα παιδάκι που καθόταν σε καρέκλα και το χτύπησε στο κεφάλι, χωρίς λόγο και αιτία».

Επίσης, τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις, καλώντας όλους όσοι υπέστησαν βία από την αστυνομία ν’ ακολουθήσουν: «Θα προβούμε σε αγωγές και σε μηνύσεις και καλούμε όλους όσοι υπέστησαν βία από τους αστυνομικούς να έρθουν μαζί μας. Όταν ξαναγίνουν επεισόδια, η αστυνομία πως θα αντιδράσει; Θα συλλάβει 10.000 άτομα; Αν δεν το κάνουν… θα ξεφτιλιστούν. Αν το κάνουν, εμείς οι ίδιοι θα ζητήσουμε συγγνώμη. Τους προκαλούμε… την επόμενη φορά σε επεισόδια να κάνουν το ίδιο πράγμα. Να περικυκλώσουν ένα ολόκληρο γήπεδο και να τους προσάγουν όλους».

 

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…