Έρανο… €7.500+ κάνει η Ελεύθερη Ώρα για τον πατέρα Κλεομένη

Ο πατέρας Κλεομένης συνελήφθη στον Ταΰγετο όμως οι ακόλουθοί του δίνουν τώρα μάχη ώστε να μην παραμείνει για πολύ καιρό στη φυλακή

4824169

Η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα είναι πράγματι μια όαση διασκέδασης ανάμεσα στα υπόλοιπα καθημερινά πρωτοσέλιδα. Από τις αποκαλύψεις για εξωπλανητικές επισκέψεις, μέχρι τις εκ των υστέρων προφητείες σεισμών, λιμών και καταποντισμών από τη γερουσία του Αγίου Όρους, κάθε πρωτοσέλιδό της δίνει (πολλή) τροφή. Για σκέψη, για σχόλια και για γέλιο.  

Όμως τώρα που ξεκίνησαν και τις καμπάνιες για τη στήριξη ηρωικών «αγωνιστών της Πίστης» όπως ο λεγόμενος «πατέρας Κλεομένης», το πράγμα αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, στο σημερινό της φύλλο, η Ελεύθερη Ώρα κυκλοφόρησε με μια κόκκινη επιγραφή στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Λευτεριά στον πατέρα Κλεομένη!» και την ένδειξη «για πληροφορίες – δωρεές επικοινωνήστε με τη δικηγόρο Αικατερίνη Παντελίδου στο τηλέφωνο 697_____». Μάλιστα το κάλεσμα συνοδεύεται και από τη φωτογραφία μιας γυναίκας με το μέτωπό της σημαδεμένο από ένα barcode.

Όλα αυτά ίσως να μην ήταν άξια ιδιαίτερης αναφοράς, όμως η λέξη «δωρέες» προκάλεσε το ενδιαφέρον μας, αφού ήδη εδώ και περίπου μια εβδομάδα γνωρίζουμε ότι ο πατέρας Κλεομένης έχει συλληφθεί αφού εντοπίστηκε σε απομακρυσμένη τοποθεσία στον Ταΰγετο.

Όπως προκύπτει λοιπόν και από άρθρο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελεύθερης Ώρας και φέρει την υπογραφή του Γιώργου Μιχαλόπουλου, «η Ελεύθερη Ωρα θα δώσει αγώνα για την άμεση αποφυλάκιση του πατέρα Κλεομένη και για το λόγο αυτό ξεκινά έρανο, ώστε να συγκεντρωθούν τα περίπου 7.500 ευρώ (συν τις προσαυξήσεις!) που θα «χαρίσουν» την ελευθερία στον συνάνθρωπό μας».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Ο πατέρας Κλεομένης, [ναι, αυτός που έσπαγε ATM, πετροβολούσε κεραίες, έκαιγε 50ευρα και βανδάλιζε μνημεία κατά του Ολοκαυτώματος], είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 18 μηνών επιβάλλοντάς του και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ’ εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.

Ο Κλεομένης όμως δεν συνελήφθη παρά ενάμιση χρόνο μετά τη δικαστική απόφαση, αφού για αρκετούς μήνες κρυβόταν στο σπίτι του παππού του στον Άνω Μαχαλά της Αλαγονίας, όχι μόνος του, αλλά με τους… ακολούθους του.

Αν και ο ίδιος δηλώνει μοναχός, η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία. Μάλιστα, τότε η Ιερά Σύνοδος είχε εκδώσει και ανακοίνωση όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του».

Ο έρανος της Ελεύθερης Ώρας για τον π. Κλεομένη

Παρόλα αυτά οι στενοί «ακόλουθοι» του Κλεομένη δεν τον εγκαταλείπουν. Όπως εξήγησε η δικηγόρος Αικατερίνη Παντελίδου, του μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας το αίτημα προς την εφημερίδα για τον έρανο το έκαναν τα «πνευματικά του παιδιά».

Αυτό όμως δε σημαίνει και ότι υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση στο κάλεσμα. Όπως δήλωσε η κ. Παντελίδου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένας πρόθυμος να προσφέρει χρήματα για την απελευθέρωσή του.

Από την πλευρά του, στο άρθρο της Ελεύθερης Ώρας, υπάρχει και απόσπασμα από το αίτημα των ακολούθων του Κλεομένη το οποίο δείχνει ότι η «σπορά» του έχει πιάσει τόπο:

«Ζούσε στην Αθήνα, στην κορυφή ενός βουνού, σε έναν στάβλο (κυριολεκτικά στάβλο, όχι μεταφορικά), εκεί εργαζόταν για να μπορεί να φιλοξενείται, χωρίς ρεύμα, δίπλα από μια κολόνα υψηλής ισχύος, κάτω από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, χωρίς προϊόντα που σημαδεύτηκαν με barcode […] Το βραχώδες μέρος θύμιζε έντονα κρυψώνα κλεφτών και αρματολών». 

«Ο π. Κλεομένης ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, προσπαθώντας απεγνωσμένα, με κάθε τρόπο, να αφυπνίσει τους “ραγιάδες”», αναφέρουν σε άλλο σημείο οι ακόλουθοί του.

Το άρθρο καταλήγει με το κάλεσμα για οικονομική στήριξη ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα αφού «αν δεν κάνουμε τίποτα και δεχθούμε μοιρολατρικά την αδικία σε βάρος του πατρός Κλεομένη, τότε θα πρέπει να ζήσουμε με τη συνείδησή μας να βαρύνεται με τη 18μηνη φυλάκιση ενός ρασοφόρου για λόγους Πίστης. Το αντέχουμε;», αναρωτιέται ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη δικηγόρο κ. Αικατερίνη Παντελίδου, αλλά και τη συγχαίρει «για τον αγώνα που δίνει ώστε να μη λειτουργήσει το τζαμί στο Βοτανικό».

Σαφέστατα και κάθε άνθρωπος που κατηγορείται για οποιοδήποτε αδίκημα πρέπει να έχει το δικαίωμα στην υπεράσπισή του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δικαίωμα επίσης καθενός είναι να επιχειρεί να συγκεντρώνει χρήματα για σκοπούς που θεωρεί δίκαιους. Ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ο καθένας κρίνεται και από τις επιλογές του αυτές. Για παράδειγμα, άλλοι συγκεντρώνουν χρήματα εδώ και πέντε χρόνια για να υποστηριχθούν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, και άλλοι για να συνεχίσει να κερνάει γέλιο, αλλά και μίσος, ο «πατέρας Κλεομένης».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…