Newsroom

Newsroom

Επτά τραυματίες από ισχυρή έκρηξη σε τριώροφο κτήριο στις Βρυξέλλες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επτά τραυματίες ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης σε τριώροφο κτίριο πριν από λίγη ώρα στο προάστιο Saint-Gilles των Βρυξελλών. Το ατύχημα οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή φυσικού αερίου αναφέρουν βελγικά Μέσα Ενημέρωσης.

58cd6bc71dc524eb348b4701

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε μια κατοικία στις Βρυξέλλες, ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της βελγικής πρωτεύουσας.

“Η ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε δύο τριώροφες κατοικίες. Συνολικά υπάρχουν επτά τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά”, είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της έκρηξης.

Σύμφωνα πάντως με τον ιστότοπο της δημόσιας βελγικής τηλεόρασης RTBF πιθανότατα το ατύχημα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής κι έχουν ήδη καταφέρει να θέσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη υπό έλεγχο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την γύρω περιοχή και έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων που περνούν από το σημείο.

Στις 22 Μαρτίου 2016 οι Βρυξέλλες βίωσαν τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιστορία τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 320. Έκτοτε, οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και κάθε “ασυνήθιστο” επεισόδιο προκαλεί μεγάλη κινητοποίηση αλλά και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το σημείο / Alexandros Michailidis / SOOC





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RTBF

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…