Επτά μήνες φυλάκιση για τον Αμβρόσιο

Αποδοκιμασίες προς το δικαστήριο από τους υποστηρικτές του μητροπολίτη. Η ποινή είναι με 3ετή αναστολή λόγω προτέρου έντιμου βίου του κατηγορούμενου.

1170667 4

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο για τα ακραία ομοφοβικά του σχόλια με τα οποία καλούσε τους πιστούς να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους που συναντούν.

Ο μητροπολίτης αντιμετώπιζε την κατηγορία της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους κατά τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ο Αμβρόσιος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, όμως ασκήθηκαν εφέσεις επί της αρχικής απόφασης από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή!», δήλωνε στο επίμαχο κείμενό του ο Αμβρόσιος.

Η απολογία του Αμβρόσιου

«Όλα αυτά δεν τα έγραψα με δόλο, αλλά για να προφυλάξω την κοινωνία», δήλωσε ο Αμβρόσιος στο δικαστήριο κατά την απολογία του, υποστηρίζοντας ότι «η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική της ζωής μου, γιατί διώκομαι για την αγάπη του Χριστού».

«Το “Φτύστε τους” αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου», τόνισε.

Μάλιστα, δε δίστασε να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Απόστολο Παύλο, διαβάζοντας απόσπασμα που ανέφερε: «εις θάνατον οι αμαρτωλοί και όσοι τους υποστηρίζουν»

Ένοχος παρά την αντίθετη άποψη της εισαγγελέα

Νωρίτερα, με λογικά άλματα η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Αμβρόσιου από την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος.

«Ο μητροπολίτης μπορεί να είναι λαοπρόβλητος και να χαίρει σεβασμού, πόσοι όπως ενστερνίζονται ή παρασύρονται από τα λόγια του; Μόνο άνθρωποι που ήδη τα πιστεύουν αυτά. Η κοινωνία μας έχει κάνει βήματα μπροστά», σημείωσε η εισαγγελέας.

Τόνισε ότι αν και οι προτροπές του Αμβρόσιου είναι καταδικαστέες, η ίδια αμφιβάλλει ότι ο λόγος του κατηγορουμένου μπορεί να προκαλέσει εχθροπάθεια, δηλαδή αισθήματα μίσους και εχθρότητας ικανά να οδηγήσουν σε πράξεις μίσους.

Στο πλευρό του οι Χρυσαυγίτες

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος κάθισε στα έδρανα της υπεράσπισης.

Παράλληλα, λίγες μέρες νωρίτερα, ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος έκανε ανάρτηση υποστήριξης στο Twitter, με τη φράση «Δώσε πόνο δέσποτα».

Στο παρελθόν ο Αμβρόσιος είχε χαρακτηρίσει τη ΧΑ «γλυκιά ελπίδα».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Μιχάλης Αρβανίτης φέρεται να φώναζε «Μπράβο, θα κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ!».

Πηγές: Vice.gr, Εφημερίδα των Συντακτών

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…