Newsroom

Newsroom

Επτά κόλπα για να κάνετε την μπαταρία στο iPhone να διαρκεί περισσότερο

Οι περισσότεροι που έχετε iPhone σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως η μπαταρία του εξαντλείται ταχύτατα και το φόρτισμά του είναι απαραίτητη καθημερινή συνήθεια. Ακόμα και αν η χρήση που κάνετε είναι περιορισμένη η μπαταρία πέφτει ταχύτατα. Μάλιστα, όσο ο καιρός περνάει, τόσο λιγότερο κρατάει η μπαταρία.

5a401f1b1dc524e7608b45ec

Υπάρχουν όμως κάποια τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας και να βελτιώσετε την αντοχή της.

1. Εξομάλυνση των ειδοποιήσεων

Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για ορισμένες εφαρμογές μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Στο μενού Ρυθμίσεις, πατήστε Ειδοποιήσεις και αποφασίστε από ποιες εφαρμογές δεν χρειάζονται αυστηρά οι ειδοποιήσεις.

2. Απενεργοποίηση αυτόματου συγχρονισμού

Ορισμένες εφαρμογές, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα κοινωνικά δίκτυα, εκτελούνται συνεχώς στο παρασκήνιο ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, Γενικά και Ανανέωση εφαρμογής φόντου.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο αυτόματος συγχρονισμός είναι πραγματικά χρήσιμος, συνιστούμε να τον απενεργοποιήσετε μόνο όταν γνωρίζετε ότι θα έχετε πολύ χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

3. Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Το GPS είναι μια υπηρεσία που εξαντλεί κυριολεκτικά την μπαταρία. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ωστόσο, αν δεν είναι απαραίτητη καλό θα ήταν να την απενεργοποιείτε. Μεταβείτε λοιπόν στις Ρυθμίσεις, τις υπηρεσίες απορρήτου και τις τοποθεσίες.

4. Χαμηλότερη φωτεινότητα

Η οθόνη του τηλεφώνου επιδρά αρνητικά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, όμως είναι εύκολο να περιορίσετε την ενέργεια που καταναλώνει. Η αυτόματη φωτεινότητα είναι βολική, αλλά συχνά θέτει τη φωτεινότητα της οθόνης σε ένα ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο από αυτό που χρειάζεται. Απενεργοποιώντας την αυτόματη φωτεινότητα, ρυθμίζοντας τη φωτεινότητα της οθόνης σας σε χαμηλότερο επίπεδο και προσαρμόζοντάς την όταν χρειάζεται, είναι λιγότερο βολικό αλλά πολύ πιο οικονομικό.


5. Καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών

Ορισμένες εφαρμογές εξαντλούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από άλλες. Το Facebook, για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι επηρεάζει σημαντικά τη μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Μπορείτε να δείτε λοιπόν, τις εφαρμογές και τις διαδικασίες που επηρεάζουν την μπαταρία σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις και τη μπαταρία. Από εκεί, επεξεργαστείτε τι μπορείτε να διαγράψετε ή να αντικαταστήσετε με μια λιγότερο απαιτητική εναλλακτική λύση.

6. Απενεργοποιήστε τις συνδέσεις

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi, απενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και αντιστρόφως.

Ομοίως, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth και το NFC όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

7. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία του αεροπλάνου

Η λειτουργία αεροπλάνου δεν είναι χρήσιμη μόνο για όταν είστε σε ένα αεροπλάνο. Εάν γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να σας απασχολήσει κάποιος ή δεν θα χρειαστείτε Wi-Fi για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου.

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…