Eπώνυμες εταιρίες κατακεραυνώνουν το Twitter – Καταγγέλλουν tweets παιδικής πορνογραφίας δίπλα στις διαφημίσεις τους

Σάλος έχει δημιουργηθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το twitter, που βλέπει μεγάλες επώνυμες εταιρίες-διαφημιστικές-να αποσύρουν τις καμπάνιες τους , επειδή οι προωθήσεις τους εμφανίζονταν μαζί με tweets που προσελκύουν παιδική πορνογραφία

twitter1 0 2

Μεγάλες επώνυμες εταιρίες, όπως η Dyson, η Mazda και η εταιρεία χημικών Ecolab, ανέστειλαν τις καμπάνιες τους ή αφαίρεσαν τις διαφημίσεις τους από μέρη του Twitter, επειδή οι προωθήσεις τους εμφανίζονταν μαζί με tweets που προσελκύουν παιδική πορνογραφία, όπως αναφέρουν στο Reuters.

Από τη Walt Disney και την Coca-Cola έως ένα νοσοκομείο παίδων, ήταν μεταξύ 30 περίπου διαφημιστών που εμφανίστηκαν στις σελίδες προφίλ των λογαριασμών Twitter που διακινούν τέτοιους συνδέσμους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Reuters των λογαριασμών που εντοπίστηκαν σε νέα έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο, από την ομάδα κυβερνοασφάλειας Ghost Data.

Ορισμένα από τα tweets περιλαμβάνουν λέξεις – κλειδιά που σχετίζονται με «βιασμό» και «έφηβοι» και εμφανίστηκαν μαζί με προωθημένα tweets από εταιρικούς διαφημιστές. Για παράδειγμα, ένα προωθημένο tweet για την μάρκα υποδημάτων και αξεσουάρ Cole Haan, εμφανίστηκε δίπλα σε ένα άλλο, στο οποίο ένας χρήστης έγραφε ότι «ανταλλάσσει περιεχόμενο εφήβων/παιδιών».

«Είμαστε συγκλονισμένοι», δήλωσε ο David Maddocks, πρόεδρος της εταιρείας Cole Haan. «Είτε το Twitter θα το διορθώσει αυτό, είτε θα το διορθώσουμε με οποιοδήποτε μέσο μπορούμε, που περιλαμβάνει τη μη αγορά διαφημίσεων στην πλατφόρμα», διαμήνυσε ο ίδιος.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, ένας χρήστης έκανε tweet αναζητώντας περιεχόμενο του «μόνο νεαρά κορίτσια, όχι αγόρια» το οποίο ακολούθησε αμέσως ένα προωθημένο tweet για το νοσοκομείπ παίδων «Scottish Rite Children’s Hospital» που εδρεύει στο Τέξας. Το Scottish Rite δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του Twitter, Celeste Carswell, είπε ότι η εταιρεία «έχει μηδενική ανοχή στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών» και επενδύει περισσότερους πόρους αφιερωμένους στην ασφάλεια των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης εργαζομένων για τη σύνταξη πολιτικής και την εφαρμογή λύσεων.

Πρόσθεσε ότι το Twitter συνεργάζεται στενά με τους διαφημιστικούς πελάτες και τους συνεργάτες του για να διερευνήσει και να λάβει μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη της κατάστασης.

Οι προκλήσεις του Twitter στον εντοπισμό περιεχομένου κακοποίησης παιδιών αναφέρθηκαν για πρώτη φορά σε έρευνα από τον ιστότοπο ειδήσεων τεχνολογίας «The Verge» στα τέλη Αυγούστου.

Όπως όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter απαγορεύει τις απεικονίσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, οι οποίες είναι παράνομες στις περισσότερες χώρες. Ωστόσο, επιτρέπει γενικά περιεχόμενο για ενηλίκους και φιλοξενεί μια ακμάζουσα ανταλλαγή πορνογραφικών εικόνων, η οποία περιλαμβάνει περίπου το 13% του συνόλου του περιεχομένου στο Twitter, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τον όγκο του περιεχομένου για ενηλίκους στην πλατφόρμα.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…