Επόμενες «γαλάζιες» μεταγραφές με τον Μητσοτάκη να συμπεριφέρεται ως πρόεδρος ΠΑΕ: Πύρρος Δήμας και Γιώργος Αυτιάς για το ευρωψηφοδέλτιο

Η ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ, και η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, δεν θα είναι η μόνη μεταγραφή ... αεροδρομίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε οι ευρωεκλογές φαίνεται ότι είναι κάτι σαν το champions league για τον πρωθυπουργό.

μητσο γηπεδο

Παρά το ότι ακόμα απέχουμε χρονικά από τις ευρωεκλογές, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει τις μεταγραφές… με τους εν δυνάμει υποψηφίους που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός που λειτουργεί στα πρότυπα προέδρου ΠΑΕ, έχει αμολήσει τους σκάουτερ του να βρουν τα άτομα που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.  Βέβαια μέχρι στιγμής η πρώτη μεταγραφή του..,αυτή της Εύης χριστοφιλοπούλου, έφερε αντιδράσεις (ειδικά στο Twitter)

Το ρόστερ-Ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν

Αρχής γενομένης από τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, τέσσερις με τα σημερινά δεδομένα πάνε για να διεκδικήσουν μια νέα θητεία. Ο λόγος για τον επικεφαλής της ευρωομάδας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το «πουλέν» του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, που «φιλοτεχνεί το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού», Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,  τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και την παλαιότερη αυτών των ευρωβουλευτών Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Εκτός ψηφοδελτίου αναμένεται να μείνουν η Μαρία Σπυράκη και ο Θεόδωρος Ζαγοράκης, ενώ ο Γιώργος Κύρτσος που είχε εκλεγεί με τη ΝΔ το 2019 έχει διαγραφεί από το κόμμα και έχει χαράξει ρότα για άλλες πολιτείες.

Οι νέες μεταγραφές του Μητσοτάκη

Ήδη οι σκάουτερ του πρωθυπουργού, έχουν ξεκινήσει επαφές για νέα πρόσωπα, ενώ κάποιοι ατύπως έχουν πάρει ήδη το πράσινο φως για να ενταχθούν στην ομάδα. Ο λόγος για τον Ολυμπιονίκη στην άρση βαρών και πρώην βουλευτή της Χ. Τρικούπη (σ.σ άλλο ένα  στέλεχος του “εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ”), Πύρρο Δήμα, ο οποίος εμφανίζεται σε εκδηλώσεις και σε πίτες της ΝΔ και θεωρείται ήδη ως ένα εκ των φαβορί. Ομοίως πυκνή παρουσία έχει και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο οποίος μοιάζει επίσης να έχει «κλειδώσει».

Την ίδια στιγμή έντονα ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Γιώργου Αυτιά. Το πρωτοπαλίκαρο… της δημοσιογραφικής ναυαρχίδας της κυβέρνησης,  που και το 2019 παραλίγο να ήταν υποψήφιος, όμως τότε κάτι «τσάκισε» στο παρά πέντε, τώρα ξαναεμφανίζεται σε πολλές εκδηλώσεις και πίτες. Φυσικά και τώρα υπάρχουν ενστάσεις για το πρόσωπό του από μερίδα του επιτελείου της ΝΔ. (σ.σ δεν ξέρουμε όμως αν ο Αλαφούζος θα τον δώσει ως δανεικό…η θα ζητήσει ρήτρα μεταγραφής).

Για την ευρωλίστα της ΝΔ ακούγεται έντονα και το όνομα της Ολυμπιονίκη και αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Πάντως οι κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μοιάζουν περισσότερο με εκείνες προέδρου ΠΑΕ, παρά να έχουν πολιτικό υπόβαθρο. Εκτός αν οι ευρωεκλογές είναι κάτι σαν το champions league για τον πρωθυπουργό

B.Σπ.