Newsroom

Newsroom

Επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ για το ΚΘΒΕ υποσχέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Θετικά είδε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, το αίτημα του προέδρου του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Άρη Στυλιανού, να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση προς το ΚΘΒΕ.

58a8aa751dc52477098b4579

Βοήθεια ώστε να μπορέσει το ΚΘΒΕ να αντιμετωπίσει το ζήτημα των χρεών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσακαλώτο στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υφυπουργείο Μακεδονίας–Θράκης.Όπως εξήγησε, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του κρατικού θεάτρου, πριν από ενάμισι χρόνο, βρήκε χρέη ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα το χρέος έχει μειωθεί στα 3,9 εκ. ευρώ ενώ τα μισά από αυτά είναι προς το ΙΚΑ και είναι ρυθμισμένα μακροχρόνια.

«Για να καθαρίσει το ΚΘΒΕ και να μην έχει παλιά χρέη που το σφίγγουν σαν θηλιά χρειάζονται περίπου 2 εκ. ευρώ», είπε ο κ. Στυλιανού και ζήτησε από τον υπουργό οικονομικών ένα εκατομμύριο έκτακτη επιχορήγηση για το 2017.

Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου ήταν ότι θα δει τα οικονομικά περιθώρια που υπάρχουν για να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στο ΚΘΒΕ και να προσδιοριστεί το ποσό.

«Το υπουργείο οικονομικών βλέπει θετικά και στηρίζει το μεγαλύτερο πολιτιστικό οργανισμό της χώρας, το ΚΘΒΕ. Μας έδωσε την υπόσχεση ο κ Τσακαλώτος ότι θα φροντίσει να δει τις δυνατότητες του προϋπολογισμού για να δοθεί κάποια έκτακτη ενίσχυση, ενδεχομένως στο θέατρο, ώστε να καλυφθούν τα παλιά χρέη που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 10 χρόνια για να μπορέσει πια το θέατρο, καθαρό από χρέη, να προχωρήσει στον προγραμματισμό του και στη λειτουργία του» είπε ο κ. Στυλιανού και πρόσθεσε.

«Δεν είναι τόσο απλό και εύκολο, ωστόσο υπάρχει η καλή θέληση και από το υπουργείο πολιτισμού και από το υπουργείο οικονομικών να στηριχτούν οι πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Εμείς του υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε συνεργασίες και ένα δίκτυο των πολιτιστικών οργανισμών της πόλης, όπως είναι τα μουσεία, το Μέγαρο Μουσικής, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε και οικονομίες κλίμακας και συνέργειες, ούτως ώστε να γίνει και ένα πλάνο για τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως υπάρχει κατανόηση και από τον πρωθυπουργό τον ίδιο, που είχε έρθει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στις 5 Ιανουαρίου, και άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων επί τόπου».

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…