Newsroom

Newsroom

"Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ" – Πρόγραμμα για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ». Αιτήσεις συμμετοχής από 29 Σεπτεμβρίου έως και 4 Νοεμβρίου 2016.

57ece9b61dc5242a338b47fa

Το πρόγραμμα θα προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κυβερνητικό οργανισμό Endeavor, θα προσφέρει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις:

• Επαφές με ένα σημαντικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και έμπειρων στελεχών της αγοράς που θα προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση με στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους

• Εκπαίδευση και στρατηγική υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας

• Πρόσβαση σε επενδύσεις και τραπεζικό δανεισμό

• Προοπτικές πρόσβασης σε αγορές του εξωτερικού

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, ο Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι τόνισε: «Η στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΟΠΑΠ και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές της χώρας και τη δέσμευση μας στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση στην Ελλάδα για την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την καρδιά της ελληνικής οικονομίας. Σε μια περίοδο ιδιαίτερων προκλήσεων, ξεκινάμε μια προσπάθεια με όραμα να υποστηρίξουμε την εξέλιξη τους, ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να δώσουν νέα πνοή στην ελληνική αγορά».

Διαδικασία και κριτήρια επιλογής

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε εκείνους, που η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 100.000 ευρώ και 50 εκατομμυρίων ευρώ και να απασχολούν μέχρι 250 εργαζόμενους.

Η επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν θα γίνει με βάση μια σειρά ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση όσο και τον ίδιο τον επιχειρηματία. Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια, θα συμμετάσχουν στην φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως:

• επιχειρηματική στρατηγική

• καινοτομία

• δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης σύμφωνα με το μέγεθος της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται

• επιχειρηματικό μοντέλο

• ποιοτικά χαρακτηριστικά των επιχειρηματιών

Όταν ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις θα διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Με την ολοκλήρωση της φάσης τελικής επιλογής και διασφαλίζοντας πλήρως τη διαφάνεια της διαδικασίας, όλες οι εταιρείες που θα περάσουν από το στάδιο της συνέντευξης, θα λάβουν ενημέρωση για τα αποτελέσματα τους, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την περαιτέρω εξέλιξη τους.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα διαρκέσει από σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).

Η περιγραφή του Προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» και όλες οι πληροφορίες για τα κριτήρια, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επιλογής, συμμετοχής καθώς και το χρονοδιάγραμμα, είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ:

https://somethingbetter.gr/initiatives/entrepreneurship/our-programme/#

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…