Newsroom

Newsroom

Επιβράβευση σε απεργοσπάστες με… επιταγές

Επιταγές των 100 ευρώ μοίρασε η διοίκηση του εργοστασίου «Αφοί Βλάχου», βαθυτυπία στο Κορωπί, στους ελάχιστους εργαζόμενους που δεν απήργησαν…

afoi blaxoy koropi 2

Επιταγές των 100 ευρώ μοίρασε η διοίκηση του εργοστασίου «Αφοί Βλάχου», βαθυτυπία στο Κορωπί, στους ελάχιστους εργαζόμενους που δεν απήργησαν στις 27 Νοέμβρη. 

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι, ύστερα από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη. Η συμμετοχή είχε επιτυχία καθώς ξεπέρασε κάθε προηγούμενη απεργία.

Το γεγονός ενόχλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, την εργοδοσία, η οποία σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση «επιβράβευσε» τους απεργοσπάστες με επιταγές!

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων σημειώνει:

“Από τα χαράματα της Πέμπτης έσβησαν όλες οι μηχανές, ξεπερνώντας μάλιστα η συμμετοχή κάθε προηγούμενη απεργία. Οι εργαζόμενοι με την αποφασιστικότητα και τη μαζικότητα τους έδειξαν στη Διοίκηση της εταιρίας πως είναι ενωμένοι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό διεκδικούν αύξηση 5% στις αποδοχές.

Η απεργία πέτυχε και η εργοδοσία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Το πρωί της απεργίας σε μία κίνηση απελπισίας μοίρασε ως επιβράβευση ”επιταγές ντροπής των 100 ευρώ” στους ελάχιστους απεργοσπάστες που κοιτούσαν τις σβηστές μηχανές. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις σε όλους όσους παράγουν τον πλούτο, αλλά περισσεύουν για να φτιαχτεί ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός. Η κίνηση αυτή, αντί να κάμψει τις διαθέσεις, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους απεργούς που με μία φωνή είπαν πως τέτοια λεφτά δεν τα ζηλεύουν.  Η ενότητα των εργατών έχει χτιστεί βήμα βήμα πάνω στην πάλη για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και δεν έχει τιμή για να πουληθεί”.

Πηγή: 902.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…