Newsroom

Newsroom

Επιβεβαίωση του HOT DOC: Ο Δήμος Πύργου Ηλείας στον κατάλογο διαφθοράς του ΣΔΟΕ! (έγγραφα)

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ  Στον μακρύ κατάλογο του ΣΔΟΕ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει  42 χαρακτηριστικές περιπτώσεις , παραραβατικής συμπεριφοράς, φοροδιαφυγής, …

dimos pyrgou 570 0

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Στον μακρύ κατάλογο του ΣΔΟΕ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει  42 χαρακτηριστικές περιπτώσεις , παραραβατικής συμπεριφοράς, φοροδιαφυγής,  απάτης  και διαφθοράς , από όλη την Ελλάδα , αναφέρεται και  ο Δήμος του Πύργου Ηλείας. Το θέμα είχε αποκαλύψει πριν από μήνες πρώτο το περιοδικόHOT DOC και είχε σαν αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που με το πρόσχημα της μεταφοράς των απορριμμάτων αποκόμιζε τεράστια χρηματικά ποσά με απ ευθείας αναθέσεις από τους ΟΤΑ και κατέστρεφε το περιβάλλον. 

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

1.jpg

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση ερευνάται σε βάθος και από τις  Δικαστικές Αρχές και όλα δείχνουν ότι η νέα δημοτική Αρχή του Πύργου Ηλείας θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα από τις έκνομες ενέργειες  πρώην αιρετών και αυτοδιοικητικών παραγόντων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση .  
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών,  το ΣΔΟΕ με σχέδιο, μεθοδικότητα και συντονισμό συνεχίζει τις έρευνες στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, της απάτης και της διαφθοράς.

743.160 ευρώ …για εικονικές μεταφορές απορριμμάτων

2_0.jpg
Το 1ο τρίμηνο του 2015 το Σ.Δ.Ο.Ε. ολοκλήρωσε τους ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους και διαπίστωσε διάφορες παραβάσεις. Οι εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στις Αρχές Πληρωμής οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση των Αποφάσεων Ανάκτησης των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν, παράλληλα δε για το φορολογικό μέρος διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Κατά το μήνα Μάρτιο 2015 πραγματοποίησε σημαντικές επιτυχίες, από τις οποίες επελέγησαν και αναφέρονται οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις: (Διαβάστε εδώ)

Η περίπτωση του Πύργου Ηλείας

Όπως αναφέρεται στις υποθέσεις που έχει χειριστεί και ερευνά η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας , Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων :
«Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο του εκδότη, συνολικής αξίας 743.160,00 €.»
Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν στοwww.apokalypseis.com ότι η εν λόγω αναφορά σε ΟΤΑ , αφορά τον Δήμο Πϋργου.   

Ο δήμος αποδέκτης πλαστών φορολογικών στοιχείων

Το συγκεκριμένο ποσό , αντιστοιχεί στα Ν-193/22.10.2009 και Ν-194/22.10.2009 Τιμολόγια που εξέδωσε ο φερόμενος από τις δικαστικές ως  εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρος Καράμπελας (καθαρή αξία 743,160,07 ευρώ) προκειμένου να πληρωθεί για εργασία που έλαβε με απ ευθείας ανάθεση ! από τον Δήμο του Πύργου προκειμένου να μεταφέρει τα απορρίμματα . Τιμολόγια που όπως έδειξε η έρευνα του ΣΔΟΕ κρίθηκαν μερικώς εικονικά ως προς το σύνολό τους , καθώς οι μεταφορές των απορριμμάτων ήσαν εικονικές και ως προς τον όγκο τους και ως προς τους αποδέκτες τους.

Όλα τα ανωτέρω περιλαμβάνονται λεπτομερώς στην  Πορισματική Αναφορά του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου, για τις «στενές» σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης με την προηγούμενη δημοτική του Πύργου Ηλείας .

Πλαστές και εικονικές μεταφορές απορριμμάτων  

Στην Πορισματική Αναφορά  (Δείτε εδώ)  που συνοδεύεται από Εκθεση Ελέγχου 752 σελίδων!  περιγράφεται με λεπτομέρειες η παράνομη δράση του κυκλώματος της εγκληματικής οργάνωσης , οι περίεργες διασυνδέσεις , με παράγοντες του δήμου Πύργου,  και οι κομπίνες που είχαν στηθεί με τα πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία μέσω ανύπαρκτων εταιρειών «σφραγίδων». 

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται η ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Πύργου και η προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων από, η εικονική μεταφορά χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στον δήμο  και η κομπίνα που είχε στηθεί με την δήθεν μεταφορά χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στο Κορωπί και στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου !

Πηγή: http://apokalypseis.com/?p=6061

 

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…