Επιβεβαιώνει Documento το Μαξίμου, αλλά καλύπτει την κατάχρηση εξουσίας από τον Θεοδωρικάκο

Με νύχια και με δόντια πάλεψε ο Γιάννης Οικονόμου να καλύψει πλήρως τον Τάκη Θεοδωρικάκο

5707743

Με τη «διπλή» και εξωφρενική γραμμή της πλήρους επιβεβαίωσης του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος του Documento για την κάλυψη της εμπλοκής μέλους της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε υπόθεση ναρκωτικών αλλά της κάλυψης του ίδιου του Τάκη Θεοδωρικάκου εμφανίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου, πιστοποιώντας με τον πιο απόλυτο τρόπο πως πλέον οι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται με τη στήριξη του πρωθυπουργού στον δρόμο της αυθαιρεσίας και της κατάχρησης εξουσίας.

Με νύχια και με δόντια πάλεψε ο Γιάννης Οικονόμου να καλύψει πλήρως τον Τάκη Θεοδωρικάκο κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Τρίτης, την ώρα που αποκαλύπτεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ψέματα ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις του Documento, αφού οι φωτογραφίες των ελέγχων του μέλους της οικογένειάς του που αποκάλυψε το Mega εξέθεσαν με απόλυτο τρόπο τον υπουργό.

Το documentonews.gr ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τόσο για τις αποκαλύψεις περί των σχέσεων του περιβάλλοντος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την Greek Mafia, όσο και για την υπόθεση του μέλους της οικογένειας του, που καταγγέλθηκε πως με τις ευλογίες του Τ. Θεοδωρικάκου συγκαλύφθηκε έλεγχος που του έγινε για την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αποκαλύπτοντας τη δεινή θέση που βρίσκεται τόσο ο υπουργός όσο και το Μέγαρο Μαξίμου που τον καλύπτει στη συγκάλυψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε αφενός τα δημοσιεύματα του Documento, όμως προσπάθησε με υπονοούμενα και υπαινιγμούς να αμφισβητήσει τις προθέσεις του αξιωματικού που κατήγγειλε το περιστατικό, παρότι αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία για την ίδια την υπόθεση που παραδέχονται πως είναι πλήρως αληθής.

Κατά τον Γ. Οικονόμου, «έχουμε δύο ξεχωριστά θέματα. Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021 όπου έγινε έλεγχος σε τέσσερα νεαρά παιδιά, ανάμεσα στα οποια ήταν και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου. Η ΕΛΑΣ με εντολή του κ. Θεοδωρικάκου διερευνεί άμεσα το αν υπήρξε κάτι μεμπτό συνολικά στην υπόθεση αυτή, στη διαχείρισή της, μέσα από την έρευνα της ΕΛΑΣ, μέσα και από την υπόθεση που έτσι κι αλλιώς έχει ξεκινήσει και στων εσωτερικών υποθέσεων, επίσης θα γίνει μία τέτοιου είδους έρευνα».

Όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του εκπροσώπου, τα στοιχεία του ρεπορτάζ επιβεβαιώνονται πλήρως, υποστηρίζοντας βέβαια παραπλανητικά πως η έρευνα γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού, παρότι ο ίδιος μόλις ήρθαν στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις του Documento επιχείρησε ακόμα και να τις αμφισβητήσει.

Στη συνέχεια δε, σε μια αμήχανη προσπάθεια να παραπλανήσει τους πολίτες, επιτέθηκε στον πρόσωπο του αξιωματικού που κατήγγειλε το περιστατικό και έκανε δίκη προθέσεων, μεμφόμενος το γεγονός πως «ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώσεις του παρεμβάσεις για ένα περιστατικό που συνέβη τον Νοέμβριο του 2021. Πέρασε ο Νοέμβριος του 2021, πέρασε ο Δεκέμβριος του 2021, μπήκαμε στο 2022, πέρασε ολόκληρο το 2022, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023. Συμπτωματικά την μέρα που έγιναν οι κρίσεις οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του, και ενάμιση χρόνο μετά από αυτό το περιστατικό εμφανίζεται να καταγγείλει κάτι» σημείωσε υπαινικτικά ο Γ. Οικονόμου, την ώρα που και στη συνέχεια παραδέχεται τα πραγματικά περιστατικά.

«Αυτό νομίζω ότι δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας για τους σκοπούς και για τις προθέσεις που είχε στο μυαλό του ανεξαρτήτως του αν το περιστατικό ήταν αληθινό, που ήταν αληθινό, τι ακριβώς είχε συνέβη, που επαναλαμβάνω και πάλι ότι αυτό κατόπιν εντολής του ίδιου του κ. Θεοδωρικάκου στην αστυνομία, αλλά και της πορείας που θα πάρει μέσω του εσωτερικών υποθέσεων η υπόθεση αυτή, θα έρθει γρήγορα στην επιφάνεια, για να δούμε εάν υπήρξε το παραμικρό μεμπτό ή εάν κάτι έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας πλήρως πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αυθαιρετεί και συγκαλύπτει μία προσωπική του υπόθεση με τη στήριξη και τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου, και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός